V Jerezu mají privátní testy týmy Moto3 a Moto2, Salač byl devátý

Od úterý testují na dráze Circuito de Angel Nieto – Jerez jezdci nižších kubatur MS silničních motocyklů. Jedná se o privátní test a pro řadu z nich je to první výjezd po sezoně 2021. Na jihu testuje také český závodník Filip Salač, který je nováčkem třídy Moto2 v barvách stáje Gresini Racing. Oficiální testy mají nižší kubatury od 19.února v Portimau.

První den byl z jezdců Moto2 nejrychlejší Somkiat Chantra (Idemitsu Honda Team Asia), jehož maximem na kolo byl čas 1'42,213 sekundy. Necelou desetinu ztratil druhý Ai Ogura (Idemitsu Honda Team Asia), třetí Tony Arbolino (ELF MARC VDS Racing Team) byl o 0,146 sekundy pmalejší. Filip Salač (Gresini Racing) během dne nastavil 73 kol s devátým časem (nepočítáme dva jezdce WSSP na časomíře) 1'42,977 sekundy. Český závodník byl o 0,764 sekundy pomalejší než Chantra a v jedné sekundě.

Z jezdců Moto3 zajel nejrychleji Dennis Foggia (Leopard Racing) s kolem za 1'46,298 sekundy. Druhý Tatsuki Suzuki (Leopard Racing) byl o 0,0,460 sekundy pomalejší než Ital. Na trati byla také Španělka Ana Carrasco (BOE SKX), která letos slaví velký návrat do Moto3, nicméně to pro ni zatím představuje ztrátu na prvního Itala ve výši 4,7 sekundy.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist