Týmy tříd Moto3 a Moto2 testovaly v Le Mans

Po závodním víkendu francouzské Grad Prix zůstaly některé týmy nižších kubatur na okruhu Bugatti v Le Mans, protože v pondělí absolvovali jednodenní testování. Pro všechny velmi důležitý test, protože po pěti úvodních kolech sezony měli možnost vyzkoušet novinky, které pro ně jednotliví výrobci připravili. Samozřejmě někteří toho měli k vyzkoušení víc, někteří zase méně.

Nové pneumatiky Dunlop testovaly v Le Mans týmy šestistovek Moto2 Garage Plus Interwetten, CarXpert Interwetten, Kiefer Racing, Dynavolt Intact GP, Tasca Racing Scuderia Moto2, EG 0,0 Marc VDS, Speed Up racing, Pons HP 40, BE-A-VIP, Teluru SAG Team, AGR Team a Tech 3 Racing.

Speed Up testoval nový podvozek, ale zatím nepadlo rozhodnutí jaký vyberou pro Mugello. Marcel Schrötter a Sandro Cortese (oba Dynavolt Intact GP) pracovali na geometrii. Jezdec motocyklu Suter Dominique Aegerter (Kiefer Racing) s týmem zkoušel různé varianty nastavení a nově příchozí Tarran Mackenzie (Kiefer Racing) hledal jistotu v sedle šestistovky. Nové odpružení Öhlins testoval Franco Morbidelli a Alex Márquez (oba Estrella Galicia 0,0 Marc VDS). Nové vidlice nasadil tým Tech 3 Racing a nové zadní rameno testoval Isaac Viñales a Tetsuta Nagashima (Team SAG).

Z týmů Moto3 testoval Peugeot MC Saxoprint, AGR Team, CIP, SIC58 Squadra Corse, British Talent Team a RBA BOE Racing Team. Testovalo se nové odpružení Öhlins a stávající pneumatika Dunlop, ne nová jak tomu bylo v případě Moto2.

Skot John McPhee (British Talent Team) vyzkoušel nové přední odpružení, Maria Herrera (AGR Team) novou kapotáž a s týmem pracovala na nastaveních jejího stroje KTM.

Co se týče Mahindry tak Jakub Kornfeil (Peugeot MC Saxoprint) testoval společně s týmovým kolegou Patrikem Pulkkinenem například nový airbox, Marco Bezzechi (CIP) zase nový podvozek a odpružení. Indický výrobce měl do Le Mans přivést řadu důležitých zlepšení, takže uvidíme.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist