Tým JiR Moto2 potvrdil De Angelise

Tým JiR a Alex De Angelis podepsali společnou smlouvu na rok 2011. Tato spolupráce začala letos až ve druhé polovině letošní sezóny, kdy Alex de Angelis vystřídal na motocyklu MotoBi italského jezdce Mattiu Pasiniho.

Týmový šéf JiR Luca Montiron je po první sezóně se třemi podiovými umístěními a jedním vítězstvím De Angelise přesvědčen o jeho jezdeckém umění: "V posledních závodech nasbíral Alex nejvíce bodů ze všech jezdců. Proto jsem rád, že pojede za nás i příští rok. Přípravíme motocykl ještě lépe a Alex tak bude mít k dispozici vítězný motocykl MotoBi.", říká Luca Montiron, i když je mu jasné, že mistrovství světa Moto2 bude v roce 2011 hodně tvrdým bojem. 


Samotný jezdec očekává od příští sezóny hodně: "Našel jsem profesionální tým a motocykl byl od samého začátku schopný konkurence. Budu v zimě tvrdě trénovat a už jsem týmu navrhl jaké změny je potřeba s motocyklem ještě udělat. Ostatní týmy budou sice své motocykly také dále vyvíjet, ale my jsme koncentrováni a očekáváme v příští sezóně jen ty nejlepší výsledky". 

Sanmariňan Alex de Angelis má letos za sebou hodně těžkou sezónu s velmi rozpačitým začátkem v týmu RSM Team Scot, nepodařeným comebackem v MotoGP ve stáji Interwetten Paddock Honda GP a skvělým koncem právě ve svém současném týmu JiR.

Přitom ze začátku to vše vypadalo pro Alexe skvěle, hned v úvodním Kataru první startovní řada - a to bylo na hodně dlouhou dobu bohužel všechno.  V prvních 7 závodech získal za tým RSM Scot pouhých 11 bodů, navíc se tato stáj potýkala s finančními problémy a nakonec sezónu ani nedojela.

Takže nebylo ani divu, že De Angelis přijal nabídku týmu Interwetten Paddock Honda GP a nahradil ve třech závodech (Sachsenring, Indy a Brno) v královské kubatuře MotoGP zraněného Japonce Hiroshi Aoyamu. Tento comeback vloni osmého pilota MotoGP však lze nazvat různými slovy, ovšem jako vydařený rozhodně neeeeee! Alex de Angelis sice vždy bodoval, ale vždy také dojel jako poslední.

Ovšem potom přišla nabídka od stáje JiR a De Angelis s japonským motocyklem MotoBi konečně plnil svou roli papírového favorita, na kterého byl pasován před letošní sezónou (společně s Eliasem). V posledních 5 závodech dojel nejhůře šestý, a z toho 1x vyhrál - na Phillip Islandu, 1x druhý - v Sepangu a 1x třetí - v Estorilu. Celkově pak skončil v MS kubatury Moto2 Alex de Angelis jako jedenáctý.  

Protože dosavadní jezdec týmu Simone Corsi (letos v MS této kubatury na 5. místě) odchází do nového týmu IodaRacing Project a dle týmového šéfa JiR Lucy Montirona se nepodařilo za něho najít jezdce odpovídající kvality, tak tento tým pojede v roce 2011 pouze s Alexem de Angelisem. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist