Tomizawa: Je to už celý rok

Při závodě Grand Prix San Marina 2010 v kubatuře Moto2 měl těžký pád japonský jezdec Shoya Tomizawa, který později podlehl svému zranění.

Právě před rokem zahynul v Misanu v závodě Moto2 nešťastně jezdec týmu Technomag -CIP Shoya Tomizawa z Japonska. Týmový šéf Alain Bronec hovoří o návratu na tento okruh a o vztahu k rodině tohoto závodníka.
Pro všechny týmy paddocku Grand Prix je tento víkendový závod návratem na okruh, kde před rokem nešťastně havaroval japonský jezdec kubatury Moto2 Shoya Tomizawa, který později podlehl svým zraněním. Speciální vzpomínku má ale francouzský tým Technomag-CIP, pro který vyhrál Tomizawa v roce 2010 první historický závod Moto2. A pro tento tým to jistě není vůbec jednoduchá záležitost: "Misano pro nás určitě nebude žádným radostným výletem, ale koná se zde jeden ze závodů MS a my zde normálně musíme pracovat", říká týmový šéf Alain Bronec.
Franzcuz jasně říká, že japonský Sunnyboy je stále ještě členem týmu: "Celý tým má Shoyu a jeho závody ve svých vzpomínkách. Není to pro nás vůbec jednoduchá situace. Víme dobře, že závody Moto2 jsou nebezpečným sportem, a nesmíme na toto nebezpečí zapomínat, i když se třeba dalších několik roků vůbec nic nestane", říká ex-jezdec Grand Prix Bronec.
V posledním roce ho svým chováním neobyčejně nadchla rodina Tomizawových: "Nikdo si nedokáže představit, jaké těžké a opravdu tvrdé časy zažili všichni pozůstalí. K tomu všemu ještě to zemětřesení, které je také postihlo. Snažíme se rodině pomoci, jak jen to jde. Když přijedou do Evropy, tak vždy bydlí u mě doma", říká dále šéf týmu Technomag-CIP, který rovněž Tomizawovi vloni v Japonsku navštívil.
Rodina Tomizawových byla rovněž i na úvodním letošním závodě v Kataru, neboť tam promotér nazval jednu z tribun po japonském jezdci Shoyovi Tomizawovi.
Bronec: "Celá rodina je našemu týmu velmi blízká. V Kataru chtěli mít oblečení našeho týmu na sobě a během závodu fandili v našem boxu Dominiqovi Aegerterovi a Kenanu Sofuoglovi. Jsou to naši speciální fanoušci. Je to velmi pěkné, že se nás stále drží, i když slovo pěkné je špatným výrazem pro tuto celou situaci".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist