Těžké zranění Ratthaparka Wilairota

Pilot Grand Prix kubatury Moto2, Ratthapark Wilairot, se těžce zranil při dopravní nehodě doma v Thajsku. Dle nejaktuálnějších zpráv se jeho stav zlepšil!, neboť je schopen reagovat, i když zatím neodpovídá na otázky, čímž se vyloučilo původní podezření na poranění mozku. A dnešní zpráva je úplně SUPER!, přibližně za měsíc by se Wilairot mohl vrátit do normálního života, tedy i závodit na motorce!

22-letý jezdec Moto2 Ratthapark Wilairot se těžce zranil při motocyklové nehodě doma v  Chon Buri/Thajsko. Momentálně se tento thajský pilot nachází na jednotce intenzivní péče v nemocnici Bumrungrat v Bankogu. Jel jako spolujezdec na motorce se svým kamarádem, který při této nehodě přišel o život. Jeho aktuální zdravotní stav je kritický.


22-letý jezdec týmu Thai Honda PTT jezdí závody Grand Prix pravidelně už 4 roky, tři sezóny závodil ve dvěstěpadesátkách, poslední rok pak pochopitelně v Moto2. V šampionátu skončil celkově jako 17. -2007, 13. 2008 a 2009 a 22.- 2010. Kromě toho se stal vicemistrem Japonska v sezóně 2006, což mu otevřelo cestu do světového šampionátu. V závodech dvěstěpadesátek dojel nejlépe vloni ve Valencii, když po souboji s naším Karlem Abrahamem - až do cílové pásky - skončil nakonec 5. V letošním roce jezdil motocykl Bimota Hb4 týmu Stop-and-Go-Racing manažéra Ediho Peralese a v Assenu dojel na skvělém 4. místě. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist