Testy v Jerezu bez Marqueze

Španělský vicemistr světa Moto2 Marc Marquez se nezúčastní testů Moto2, které začínají zítra v Jerezu. Důvodem je stále jeho zranění oka, které utrpěl při volném tréninku na Grand Prix Malajsie. Na trati ale budou testovat i jezdci s motocykly MotoGP, nejvíce zájmu bude o superbikového šampiona Carlose Checu jako testaře Desmosedici GP"0" a debut Colina Edwardse s motocyklem CRT.

Dvojité vidění neumožní španělskému jezdci Marcu Marquezovi, aby se zúčastnil třídenních testů na okruhu Jerez de la Frontera, které se konají od zítřka do pátku. Toto zranění utrpěl Španěl při prvním volném tréninku na Grand Prix Malajsie, kdy vjel na mokrý úsek tratě v Sepangu, který bohužel místní traťoví komisaři praporky neoznačili. Při pádu se španělský jezdec uhodil do hlavy a musel kvůli problému se zrakem vynechat oba poslední závody v Sepangu a ve Valencii. Přišel tak o možnost bojovat o titul mistra světa, když před svým zraněním byl v šampionátu Moto2 následující bodový stav: Bradl 254, Marquez 251.
Vicemistr světa se podrobil koncem minulého týdne dalšímu vyšetření v nemocnici "Instituto Catalan de la Retina" a po něm se tým rozhodl, že se Marquez testů v Jerezu nezúčastní: "Dr. Arugga nám řekl, že musíme být trpěliví a že se nedá odhadnout, kolik času bude potřeba, aby byl Marc úplně zdravý", konstatoval Marquezův mentor Emilio Alzamora.
Těchto testů se kromě týmů Moto2 zúčastní i testovací tým Ducati MotoGP s Francem Battainim a s mistrem světa superbiků Carlosem Checou. Na okruhu bude testovat i španělský MotoGP tým By Queroseno Racing (BQR Team), když motocykl FTR-Kawasaki pojede Yonny Hernandez a stroj Inmotec nový šampion kubatury CEV Stock Extreme Ivan Silva.

S nevšedním zájmem je očekávám zítřejší comeback Colina Edwardse s motocyklem CRT Suter-BMW svého nového týmu na rok 2012 Forward Racing.
Carlos Checa startoval v posledních dvou závodech loňské sezony s motocyklem Desmosedici GP10 v závodech MotoGP, nyní tedy dostává další šanci s motocyklem "GPzero".

Z týmů Moto2 se na testy přihlásily Aspar (Elias a Terol), Team Pons (P. Espargaro, Rabat),  Forward Racing (De Angelis a Takahashi), Marc VDS (Kallio a Redding), Team Gresini (G. Rea) a Tech3 (Smith a Simeon).
Právě u posledně jmenovaného týmu došlo ke změně šéfa projektu Moto2. Po odchodu Colina Edwardse k týmu Claiming Rule Forward Racing byl rázem bez práce populární  Guy Coulon, neboť nová akvizice tohoto týmu v MotoGP Ital Andrea Divizioso si přivedl nového šéfmechanika a sice Toma O'Kaneho od Suzuki a tak se nezaměstnaný Coulon stal technickým ředitelem projektu Moto2 v týmu Tech3 a oba jezdci Smith a Simeon zde poprvé vyzkouší nový podvozek Mistral.
Ovšem na trati bude testovat i superbikový tým "World Superbike BMW Motorrad" s novými motocykly BMW S1000RR 2012, které pojedou Leon Haslam a Marco Melandri.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist