Také West nyní na FTR

Australský tovární jezdec MZ Anthony West mění letos už potřetí značku podvozku. Po MZ v Kataru a Jerezu a po IAMT v Estorilu, pojede nyní ex-pilot MotoGP West v Le Mans s podvozkem FTR.

Tovární tým MZ má i nadále velké problémy s vlastním šasím. Proto pojede také Anthony West při Grand Prix Francie se šasím FTR.

Důvodem jsou velmi špatné výsledky při španělském šampionátu na okruhu MotorLand Aragón, kde jezdci MZ-Honda Racing Arne Tode a Bernd Hiemer skončili kvůli vibracím až na 17., resp. 24. místě, tedy hluboko v poli poražených.

Z tohoto důvodu se týmový šéf tovární stáje MZ Martin Wimmer rozhodl, že pro Anthonyho Westa (29) pronajme minimálně pro tento francouzský závod Grand Prix britské šasí FTR.
Druhý tovární pilot MZ, Max Neukirchner, ačkoliv v Estorilu utrpěl vážné zranění malíčku, chce v Le Mans určitě startovat. Tento německý jezdec vyměnil šasí MZ za FTR už v březnu před posledními testy, kdy mu ho koupil jeden z jeho osobních sponzorů.

"Naše šasí není momentálně schopné být nasazováno do závodu Grand Prix. Musíme na něm i nadále pracovat. Proto máme i testovací tým, který závodí ve španělském šampionátu a šasí tam testuje a nadále vyvíjí", dodal ke změně šasí u Westa týmový šéf Martin Wimmer.
Na minulém závodě v Estorilu jel West v sedle motocyklu IAMT (Q 29., R 27.) - tedy stejné produkce, jako jezdí náš Lukáš Pešek v šampionátu CEV, ale jak se sám "Tonda" vyjádřil, tento motocykl není ještě na závody Grand Prix připravený. Navíc smlouva s firmou IAMT zněla pouze na tento jediný závod.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist