Silverstone: Lüthi ztratil vedení v šampionátu

Ačkoliv zajel jezdec Moto2 Tom Lüthi časem 2'07.667 nový traťový rekord této kubatury, tak to stačilo pouze na 8. místo, které zároveň znamenalo ztrátu pozice lídra šampionátu a propad až na místo třetí za dva Španěly M. Marqueze a P. Espargara.

Švýcar Tom Lüthi absolvoval při Grand Prix Velké Británie hodně namáhavý závod, naštěstí v závěru s celkem dobrým koncem, tedy v rámci aktuálních možností. Potom, co ve 3. kole málem havaroval, tak musel ztracený čas znovu dohnat a najít závodní rytmus: "Ve třetím kole jsem dostal highsidera a skoro jsem upadl. Vznikla tak díra a a závod byl už, dá se říci prohraný. Chvíli také trvalo, než jsem opět našel svůj rytmus, potom jsem ale byl schopen zajíždět velmi dobré časy. Byl jsem stejně rychlý jako hoši na špici závodu, takže bych normálně byl schopen s nimi bojovat vepředu, jak to ostatně bylo naplánováno. Bohužel kvůli tomu highsideru, kdy jsem ale  měl velké štěstí, že jsem nespadl, jsem se v absolutní špici závodu neudržel a ani nebyl schopen tuto díru dojet".
Lüthi byl na konci závodu dokonce stejně rychlý jako vítězný Pol Espargaró a dokonce v předposledním kole zajel i nový rekord okruhu: "Na konci závodu jsem se díky rychlým kolům dostal dokonce do samé blízkosti Bradleyho Smithe a Claudia Cortiho a v poslední zatáčce ještě se Smithem tvrdě bojoval. Zkusil jsem to vnitřkem, ale vyneslo mě to a on tak projel cílem o malý kousek přede mnou. To je ale jedno, nebyl to velký rozdíl".
Tom Lüthi tak sice ztratil průběžné vedení v šampionátu MS kubatury Moto2, ale Švýcar má jako třetí stejný počet bodů s druhým Polem Espargarem a pouhých šest bodů ztráty na nového lídra Marca Márqueze. "Nyní je hodně důležité, dívat se pouze dopředu. Co se týká bodového stavu, tak to zas tak nedopadlo úplně špatně. Nyní se musím koncentrovat na to, abychom v Assenu byli už od prvního čtvrtečního tréninku úplně vpředu", je si jistý pilot s motocyklem Suter.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist