Sam Lowes končí v Moto2, s týmem Marc VDS přestupuje do SBK

Tým Marc VDS a Sam Lowes spolu otevřou novou kapitolu. Příští rok toto spojení nově uvidíme ve světovém šampionátu Superbiků, kde se spojí se značkou Ducati. Na gridu se tak jezdec střetne s bratrem Alexem, který v červnu prodloužil smlouvu s Kawasaki Racing do konce roku 2024.

Marc VDS Racing Team bude příští rok vedle Moto2 závodit také v SBK, kde se spojí se značkou Ducati. Spolu s ním do šampionátu přestupuje i Sam Lowes, který za stáj jezdí od roku 2020. Dvaatřicetiletý jezdec s ní nasbíral celkem patnáct pódií, z toho sedm vítězství a dvanáct pole position.

Lowes nebude v paddocku WSBK nováčkem. V roce 2013 vyhrál v Supersportech titul šampiona. Na gridu se potká mimo jiné se svým bratrem Alexem, který v červnu prodloužil smlouvu se svým stávajícím týmem Kawasaki Racing.

„V nové kategorii se toho budu muset hodně naučit. Ať už o motorce, tak o pneumatikách, pojedu na pro mě nových tratích. Ale těším se. Budu se snažit co nejdříve se adaptovat a být konkurenceschopným,“ uvedl Sam Lowes v tiskovém prohlášení.

„Vždycky jsem chtěl v Superbicích závodit. Když jsem vyhrál titul v Supersportech v roce 2013, zdálo se to logickým krokem. Já jsem si ale vybral paddock MotoGP. Mám radost a cítím se poctěný, že jsem v něm mohl strávit část své kariéry. Teď cítím, že je čas posunout se o dům dál. V Superbicích pojedu na odlišném stroji, budu se muset učit,“ dodal s tím, že je rád, že do SBK přestupuje se stávajícím týmem.

„Jsem vděčný Marcu van der Stratenovi za důvěru. Máme spolu skvělý vztah. Dosáhli jsme spolu krásných věcí a chceme jich dosáhnout ještě víc!“ věří Lowes.

„Do konce letošní sezóny nám stále zbývá dvanáct závodů. Máme dobrou rychlost, jen nejsme schopni ji každý víkend zúročit. Máme nějaké cíle, kterých bychom rádi dosáhli. Chci, aby se ve statistikách objevilo moje jméno. Rád bych šampionát zakončil co nejlépe. Mezi týmy jsme zatím nejlepší a já bych chtěl bojovat o top trojku mezi jezdci. Bylo by skvělé takovým výsledkem zakončit mou GP kariéru!“

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist