Předsezonní test Moto3 a Moto2 přesunuli z Jerezu do Kataru

FIM, IRTA a Dorna Sports, pořádající organizace mistrovství světa silničních motocyklů, potvrdily přesun třídenního oficiálního testu Moto2 a Moto3 do Kataru. Test měly týmy původně absolvovat v termínu 16. až 18.března na okruhu v Jerezu. V Kataru teď bude nově test spojen s datem 19. až 21.března. Ve stejném termínu budou v Losail testovat jezdci Idemitsu Asia Talent Cupu, takže pro všechny bude určen samostatný testovací rozvrh.

V roce 2021 museli organizátoři mistrovství světa silničních motocyklů nejdřív zrušit třídenní test MotoGP, jenž měly týmy královské kubatury plánovaný na únor v Sepangu. Důvodem byl výjimečný stav, který v Malajsii vyhlásili s ohledem na šíření koronaviru. Pak došlo na odložení Grand Prix Texasu a Argentiny s tím, že v Kataru budou nově dvě Grand Prix v řadě – Velká cena Kataru a Velká cena Dauhá. Po misi v Kataru pak následuje závod v Portugalsku.

Jelikož se celosvětová zdravotní situace mění snad každý den, nechce Dorna ponechat nic náhodě a proto do Kataru svolali všechny třídy mistrovství světa. Testovat na okruhu v Losail tak bude nejen MotoGP (5/6/7.3. a 10/11/12.3.), ale také Moto2 a Moto3. První závod sezony, Velká cena Kataru, je v plánu 28.března, hned 4.dubna je na programu Velká cena Dauhá.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist