Marquez testoval ve Valencii

Boj o titul mistra světa kubatury Moto2 se zřejmě rozhodne až v úplně posledním závodě letošní sezóny, ve španělské Valencii. A právě na okruhu Ricarda Torma testoval uplynulé dva dny šestinásobný vítěz z letošního roku, Marc Marquez, v současné době druhý jezdec šampionátu.

Boj o titul mistra světa v Moto2 vstupuje do své závěrečné fáze. Vypadá to tak, že Marc Marquez dostal Stefana Bradla opravdu pod tlak a jelikož v posledních šesti odjetých závodech španělský jezdec pětkrát vyhrál a jednou dojel druhý, tak je z dostačujícího bodového náskoku Bradla najednou pouze hubených 23 bodů, což znamená, že ani pouhé dojíždění Bradla za Marquezem ve zbývajících závodech by Němci nestačilo.
Proto může hrát roli každý malý detail a Marquez dělá vše pro to, aby se připravil na možné dramatické finále ve Valencii. Z tohoto důvodu testoval uplynulé dva dny na okruhu "Circuit Ricardo Tormo", kde se poslední letošní závod bude konat.

V sobotu objel španělský jezdec celkem 55 kol, ovšem musel bojovat především s hodně špinavým povrchem na této trati a v souvislosti s tím, že chyběl potřebný grip. To narušilo jeho testovací program a vyzkoušení některých nových dílů, kde měl jeho tým s sebou. V neděli se ale situace zlepšila: "Pracujeme s pohledem na budoucí závod, který nás zde čeká. Byl to normální způsob naší testovací práce", řekl Marquez.
Na okruhu "Circuit Ricardo Tormo" ještě mistr světa stopětadvacítek s motocyklem Moto2 nikdy nejel, takže chtěl především nasbírat nějaké zkušenosti se silnějším motocyklem: "Chtěli jsme úplně jednoduše objet nějaké kilometry a během toho otestovat i některé nově vyvinuté díly a poznat, zda budou přínosem. Bohužel trať samotná nám nabídla v sobotu velmi málo  gripu. Druhý den už to bylo podstatně lepší a mohli jsme pracovat ve směru, který jsme si před tímto testem vytyčili."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist