Kalex Moto2: V roce 2013 se dvanácti piloty v této kubatuře

Kalex začal v roce 2010 v kubatuře Moto2 pouze se dvěma jezdci. Vloni získal s tímto motocyklem Stefan Bradl titul mistra světa. A po sérii nejnovějších úspěchů roste pochopitelně poptávka po těchto motocyklech střední kubatury závodů Grand Prix.

Počet používaných šasí Moto2 německého výrobce Kalex závratně roste od zisku titulu Stefana  Bradla 2011 a po titulu vicemistra zásluhou Pola Espargara 2012.
Závodní stáj Sita Ponse pojede v roce 2013 se třemi motocykly Kalex, které budou pilotovat Pol Espargaró, Tito Rabat a Axel Pons. Za tým Italtrans jsou jasní Simón a Nakagami, u stáje MarcVDS pojedou Redding a Kallio, u Dynavolt-Intact-GP bude držet vlajku Kalexu hodně nahoře Sandro Cortese. Blusens-Avintia vsází na zkušenosti Toniho Eliase a mladíka Kyle Smitha.

K těmto deseti jezdcům přibudou ještě dva piloti týmu SAG od Edyho Peralese. Belgičan Xavier Simeon dostane díky loajalitě od belgického týmu MarcVDS motocykl Kalex výroby 2012 a tento bike pojede ve stáji SAG. Jeho týmovým kolegou bude Marcel Schrötter, který od léta pilotoval v Moto2 motocykl Bimota a nyní v půli listopadu testoval v Albacete poprvé Kalex (zapůjčený od týmu MarcVDS). Perales ale doposud kupní smlouvu pro motocykl německého ex-mistra Evropy Schröttera nepodepsal.
"Náš cíl byl mít deset jezdců v Moto2, nyní se ale situace změnila", říká konstruktér Kalexu Alex Baumgärtel.

Ve firmě Kalex v německém Bobingenu se nyní horečnatě pracuje na nových motocyklech 2013. V prosinci a v lednu nejsou plánovány žádné testy: "Chtěli bychom do konce ledna všechny objednané motocykly pro Moto2 a Moto3 dodat týmům. Před prvním testem IRTA ve Valencii 12. února chceme ještě začátkem února provést jeden Roll-out test".

V MS kubatury Moto3 se nezměnilo skoro nic - tedy od posledních informací na našem webu: Na motocyklech Kalex-KTM pojedou Jonas Folger a Eric Granado v týmu Mapfre-Aspar, Jasper Iwema a náš Jakub Kornfeil za RW Racing, Livio Loi v MarcVDS, Philipp Öttl za Interwetten-Paddock a dvojice Florian Alt a Toni Finsterbusch v Kiefer Racing.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist