Do posledního závodu sezony Salač odstartuje osmý

Na programu předposledního dne letošního mistrovství světa silničních motocyklů v kategorii Moto2™ byl třetí volný trénink a kvalifikace. Filip Salač se zrychlil už dopoledne, ale na přímý postup do Q2 mu chybělo 0,069 sekundy. Musel tak nastoupit do první části kvalifikace, kterou vyhrál a v následujícím boji o pole position obsadil osmou pozici. Do posledního závodu sezóny bude startovat ze třetí řady vedle Robertse a Arenase.

Prostřední kategorie mistrovství světa silničních motocyklů je letos extrémně vyrovnaná a do jedné sekundy se pravidelně natěsná i dvacet nejrychlejších jezdců. Pár tisícin vteřiny často rozhoduje o propastném rozdílu v pořadí. Filip Salač dnes dosáhl svého maxima v první části kvalifikace, když se mu podařilo čtyřkilometrový Circuit Ricardo Tormo zdolat v čase 1:33.754. V hlavní patnáctiminutovce skončil jako osmý, se ztrátou +0,530 sekundy na vítězného Caneta.

Sobotní program ve Valencii komentoval Filip Salač slovy: „Dneska to byl super den. I když jsem se ráno nedostal přímo do Q2 věděl jsem, že časy, které se mi dařilo stabilně zajíždět, můžu ještě vylepšit. Takže jsem si na odpoledne celkem věřil. První část kvalifikace jsem vyhrál, druhá byla opět velmi vyrovnaná, takže za osmé místo jsem opravdu rád. Užil jsem si to, moc mě to bavilo a po dlouhé době jsem se mohl i usmát do helmy. Těším se na poslední závod letošní sezóny a věřím, že máme formu na slušný výsledek.“

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist