Čtyři roky od tragické nehody Tomizawy

Datum 5.září je dnem, kdy v roce 2010 zemřel na následky zranění japonský závodník Shoya Tomizawa, historicky první vítěz závodu nové kubatury Moto2. Japonec byl jezdcem týmu Technomag CIP a velmi talentovaným a nadějným závodníkem země vycházejícího slunce.

K tragické nehodě japonského závodníka došlo při klání střední kubatury šestistovek Velké ceny San Marina, když přišel o kontrolu nad svým motocyklem. V plné rychlosti havaroval a zůstal ležet na dráze v závodní stopě v momentě, kdy měl za sebou ostatní závodníky.

Tomizawa byl okamžitě v péči zdravotní služby okruhu a následně převezen na jednotku intenzivní péče v nemocnici v Riccione. Následkům zranění podlehl po čtrnácté hodině, tedy v době, kdy v Misanu závodili jezdci královské kubatury MotoGP.

Shoya Tomizawa byl mladým člověkem, který vyzařoval pozitivní energii a byl v paddocku motocyklové Grand Prix velmi oblíbený pro svou kamarádskou povahu. Poslední sbohem mu v japonské Asahi přišlo dát víc než tisíc lidí a samolepky s jeho startovním číslem můžeme na kapotách nebo přilbách závodníků vidět dodnes.

Japonec Shoya Tomizawa zemřel 5.září 2010 ve věku devatenácti let.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist