Čistě švýcarský tým

Doposavadní tým v kubatuře Moto2 «Technomag-CIP» pojede v sezoně 2013 se švýcarskými piloty Dominiquem Aegerterem a Randy Krummenacherem a nově se bude nazývat «Technomag carXpert». Tým se tak oddělil od dosavadního týmového šéfa Alaina Broneca.

Doposud absolovoval tým Technomag-CIP závody Grand Prix se dvěma jezdci v Moto2 a se dvěma v Moto3. Týmový majitel - bývalý jezdec GP Alain Bronec z Francie - vedl zároveň jezdeckou motocyklovou školu "Centre International de Pilotage (CIP)". Nyní se struktura týmu úplně změní a Bronec zůstaně pouze týmovým šéfem pro Moto3, zatímco v Moto2 se bude zúčastňovat závodů GP čistě švýcarský tým.

Novým týmovým šéfem stáje kubatury Moto2 bude Švýcar Fred Corminboeuf, tedy dosavadní týmový manažer. Hlavním sponzorem s právem spolurozhodovat o týmových penězích zůstává i nadále švýcarský podnikatel Olivier Metraux se svými firmami "Technomag" a "carXpert".

             

Jezdecké duo vytvoří dva Švýcaři: Dominique Aegerter/Randy Krummenacher, jako motocykly budou používat švýcarskou značku od Suter Racing Technology. Doposavadní Krummenacherův tým "GP Team Switzerland" používal v posledních dvou sezonách motocykly německé produkce  Kalex.

"Tato myšlenka vznikla, když byl jako nový pilot akceptován Krummenacher. Alain už nechtěl z různých důvodů vést dva týmy ve dvou různých kubaturách. Moji partneři a já sám jsme se chtěli plně zaměřit na kubaturu Moto2. Na týmu samotném ale nechceme vůbec nic měnit", řekl týmový šéf Corminboeuf dnes na testech ve Valencii.
Mimochodem tento tým zásluhou Japonce Shoi Tomizawy vyhrál první historický závod Moto2 vůbec v Qataru 2010.

Tým pojede v sezoně 2013 pod novým jménem "Technomag carXpert". Zkratka "CIP" (Centre International de Pilotage) z názvu úplně zmizí a opustí také dosavadní týmovou základnu v Alès.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist