Bradl: Díky spolehlivé suverenitě k titulu?

Lídr MS kubatury Moto2 Stefan Bradl jel i v brněnském thrilleru suverénně a třetím místem za Andreou Iannonem a svým největším soupeřem v šampionátu Marcem Marquezem jen potvrdil své kralování v této kubatuře.

Závod Moto2 v Brně patřil určitě k těm nejzajímavějším závodům v letošním roce vůbec. Přes neustálý tlak španělského jezdce a svého největšího soupeře v šampionátu Marca Marqueze, si zachoval Stefan Bradl na brněnském okruhu silné nervy a v cíli byl Bavorčan odmávnut jako třetí za vítězným Andreou Iannonem a v MS druhým Marquezem: "V sobotu na mně bylo asi poznat, že jsem chtěl získat Pole poistion, ale dnes jsem s výsledkem definitivně spokojen", usmíval se v cíli 21-letý tovární jezdec Kalexu.
Stefan Bradl rozhodl pro sebe počáteční fázi závodu celkem jasně a teprve ve 13. kole ho předjel Andrea Iannone. Potom následovalo několik skvělých soubojů o vedoucí místo a krátce před koncem závodu už Bradl nedokázal "zalepit" díru, kterou vytvořil Alex de Angelis a dokončil tak závod jako třetí: "Samozřejmě, že nemohu vždy vyhrávat a tak jsem se třetím místem v závodě spokojený. Motocykl jel fantasticky a já jsem se cítil velmi dobře. Vždy jsem byl schopen drobné vzniklé díry zalepovat. Bohužel jsem při manévru s Alexem de Angelisem ztratil trochu času a už jsem nebyl schopen znovu zaútočit", říkal o závěrečné fázi závodu vedoucí jezdec šampionátu.
Ačkoliv jeho největší rival Marc Marquez získal na Stefana Bradla opět několik bodů, tak pilot týmu Viessmann-Kalex vede i nadále celkovou klasifikaci šampionátu s náskokem 43 bodů. Pro Stefana Bradla jsou konstantní výkony klíčem k celkovému úspěchu. Přesto, že jsou na něho ze strany fanoušků a sponzorů obrovské tlaky, tak Stefan Bradl je schopen tvrdé boje zvládnout nervově a vyjíždí si tak hodně důležité body.

Také týmový šéf Stefan Kiefer ví dobře, že Stefanova spolehlivost a suverenita bude možná rozhodující v boji o titul mistra světa, neboť jeho největší rival Marquez není vždy úplně bezchybný, což dokazují jeho pády na začátku letošní sezóny: "Byl to jeden z nejlepších závodů, které jsem od Stefana viděl. Bylo to opravdu skvělé, že Stefan nakonec obsadil třetí místo a zůstal sedět na motocyklu. Jistě, ztratili jsme další čtyři body, ale přesto jsme velmi spokojení a už se těšíme na další závod do Indianapolis. Myslím, že to dnes byla ta absolutně nejlepší reklama na motocyklové závody".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist