Aktuálně z Japonska

Tři velmi zajímavé novinky z japonského motocyklového sportu, a sice o týmu Webike Team Norick Yamaha, testu Moriwaki v sedle s Yukim Takahashim a také aktuální news o Taru Sekiguchim.

Druhý rok se v šampionátu "All Japan Road Race Championship" pojede společná kubatura All Japan J-GP2, ve které startují motocykly Moto2 a Supersport. Jedním z týmů je "Webike Team Norick Yamaha", tedy stáj vedená Mitsuo Abem, otcem nezapomenutelného a tragicky zahynulého Norifumi Abeho.
Webike Team Norick Yamaha nasadí do letošní sezony 2013 úplně nový motocykl Moto2 vyvinutý na bázi Yamaha YZF R6 a to pod jménem “YZW-N6″. Tento motocykl bude pilotovat 17-letý Kohta Nozane, který debutoval v MS-Moto2 při GP-Motegi s bikem FTR Moto M211 za tým SAG.

Nozane by se s týmem Webike Norick chtěl stát pravidelným účastníkem MS-Moto2 2014, což by samozřejmě jak IRTA, tak Dorna přivítali.
Se stejným motocyklem "YZW-N6" pojede letos japonský šampionát zkušený Taro Sekiguchi, který dosavadní motocykl TSR6 ve svém týmu Taro Plus One vystřídal právě za "YZW-N6" a chce s ním zaútočit na japonský titul 2013. Zkušeného Tara Sekiguchiho si jistě dobře pamatujete z jeho závodění v MS-250 ccm za tým Campetella, respektive z jeho hororového pádu před několika lety při warm-upu na naší Grand Prix na Masarykově okruhu. Sekiguchi se stal v roce 2011 vicemistrem Japonska za Takaaki Nakagamim, v loňském roce byl až 8. a proto se rozhodl vyměnit závodní techniku.
Další testování na okruhu Suzuka má za sebou tým MS-Moto2 “Honda Asia Team Tady“, tedy formace okolo ex-pilota GP Tadayukiho Okada, která je podporována přímo od Honda Racing Corporation, tak i od Two Wheels Motor Racing (promotér FIM Asia Road Race Championship) a samozřejmě od Moriwaki Engineering. Právě Moriwaki po zisku titulu 2010 v sedle s Tonim Eliasem vyklidila startovní rošt 2012 a nyní se s novým motocyklem MD600 chce vrátit do paddocku GP.

Tadayuki Okada angažoval jako pilota zkušeného Yukiho Takahashiho, který má na svém kontě jak vítězství ve středních kubaturách 250 ccm a Moto2, tak i závodění v MotoGP. Na některých závodech GP by japonského jezdce Takahashiho měl s wild card doplnit mladý Malajsijec Azlan Shah Kamaruzaman, ketrý je protagonistou asijského šampionátu kubatury SuperSports 600 ccm 2012 s motocyklem Honda CBR 600RR v týmu Boon Siew Honda Malaysia.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist