Výjimka pro minimální věk jezdců Moto3™ a Moto2™ 2024

Letos poslední zasedání Komise Grand Prix uvádí mimo jiné změny ohledně minimálního věku pro závodění v třídách seriálu mistrovství světa silničních motocyklů Moto3™ a Moto2™. Jelikož je od letošní sezony věkové hranice pro vstup do jmenovaných tříd na osmnácti letech, jezdci, kteří zahájili své kariéry v juniorském MS FIM JuniorGP™ nebo Red Bull Rookies Cupu s předpokladem původních kritérií, teď měli vážný problém s přestupem do světového šampionátu.

Proto stanovili pro letošní sezonu výjimky a ty byly nyní pro rok 2024 rozšířeny tak, aby umožnily třem nejlepším jezdcům v celkovém pořadí mistrovství světa FIM JuniorGP™ i Red Bull MotoGP Rookies Cupu (RBRC) startovat v mistrovství světa Moto3™ od okamžiku, kdy budou mít matematicky zaručené umístění v Top3 JuniorGP™ nebo RBRC, i když nedosáhnou minimálního věku 18 let. Platí však absolutní minimální věk 17 let.

Ve třídě Moto2™ platí pro vítěze mistrovství Evropy FIM Moto2™ výjimka pro účast v mistrovství světa Moto2™ v roce 2024, a to i v případě, že nedosáhne minimálního věku 18 let. Platí však absolutní minimální věk 17 let.

V roce 2022 byla rovněž udělena výjimka jezdcům, kteří se zúčastnili předchozí sezony mistrovství světa Moto3™ nebo Moto2™ ve věku 16 nebo 17 let, což jim umožňuje pokračovat v soutěži i v následující sezoně. Tato možnost byla rozšířena i na jezdce, kteří v těchto třídách závodili v roce 2023, a kteří mohou pokračovat v soutěži i v roce 2024.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist