Testy nižších kubatur MS Moto3 a Moto2

Oficiální program předsezonních testů je pro motocyklové kubatury Moto3 a Moto2 stanoven na celkem devět dní. Jezdci a týmy absolvují tyto testy v rámci přípravy svých technických kompletů na španělských závodních okruzích seriálu Grand Prix ve Valencii a Jerezu.

První třídenní test nižších kubatur je na programu od 11.února na dráze Ricarda Torma ve Valencii. Tam si jezdci poprvé po zimní přestávce vyzkouší své nové závodní prototypy pro sezonu 2014. Na dráze tak kromě zavedených značek vyjedou nové čtvrtlitrové stroje jako Husqvarna nebo Honda.

Druhý test nižších kubatur jezdci a týmy zahájí v úterý 18.února na dráze jihošpanělského Jerezu, který leží jen několik kilometrů od afrického kontinentu, takže je vyhledávaným místem vhodným pro testování v zimě. Tam týmy nižších kubatur stráví další tři dny.
Poslední třídenní sadu zkoušek jezdci absolvují znovu v Jerezu a to ve dnech 11. až 13.března. Potom mají týmy čas zabalit vše potřebné a odeslat závodní materiál do katarského hlavního města Dauhá, kde je kamiony přepraví na okruh v Losail, tedy do centra zahajovací Grand Prix sezony 2014.

V kategorii Moto3 je dvojice českých závodníků Jakub Kornfeil a Karel Hanika. Jakub Kornfeil bude testovat s týmem Calvo a motocyklem rakouského výrobce KTM. Karel Hanika je jezdcem stáje Red Bull KTM Ajo a bude sedlat tovární motocykl značky KTM.

Moto2 – Moto3, předsezonní testy 2014:

11. až 13. února - Ricardo Tormo Circuit, Valencie - Španělsko
18. až 20. února - Jerez de la Frontera - Španělsko
11. až 13. března - Jerez de la Frontera - Španělsko

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist