Před závodem si Jakub Kornfeil věří

Ani ve druhém podniku mistrovství světa silničních motocyklů na okruhu Termas de Río Hondo v Argentině se českému jezdci Jakubovi Kornfeilovi v kvalifikaci příliš nedařilo. I přesto je ale spokojen s prací odvedenou na motocyklu a před závodem si věří. Jeho ztráta na pole position je v jedné sekundě.

Českému jezdci se bohužel nedařilo prosazovat už ve volných trénincích, kde skončil na kombinované devatenácté pozici. V kvalifikaci se Jakub Kornfeil o pár příček posunul, ovšem ne tak moc, jak by si představoval. Sedm minut před koncem kvalifikace vyjela na trať z posledních zastávek v boxech drtivá většina startovního pole třídy Moto3 a mohly tak začít ty pravé boje.

Hladový po rychlém kole byl v tu chvíli také třináctý Jakub Kornfeil. První zlepšení přišlo tři minuty před koncem s časem 1'50,918 sekundy. To však řada soupeřů překonala a Jakub klesl na šestnáctou pozici. Osobní maximum přidal v samotném závěru s kolem 1'50,753 sekundy, což mu pomohlo k posunu o jedno místo. Jakub Kornfeil tedy odstartuje z páté řady. Na pole position ztratil 0,986 vteřiny.

Jakub Kornfeil k bitvě o pozice na startu uvedl: „Do kvalifikace se konečně podařil velký pokrok s nastavením, takže mám z toho velkou radost. Ve volných trénincích jsem se s motorkou trošku pral a to také bylo vidět na výsledcích. V kvalifikaci už byl pocit úplně jiný. Hned v prvním kole jsem si zajel prozatímní nejrychlejší kolo celého víkendu. Dokonce jsem byl v tu chvíli osmý.“

„Vše se ale odehrává v posledních deseti minutách. Se skupinou jsem se nevyvezl, tak jsem se snažil sám. Časy pod minutu a jednapadesát vteřin se dařilo celkem v pohodě zajíždět, takže to není úplně špatné. Zítra nesmím zaspat první kola a bude to dobré. Věřím v dobrý výsledek. Velký dík posílám ještě jednou šéfmechanikovi a celému týmu. Díky, kluci!“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist