Popov v hledáčku RW Racing GP

O talentovaném jezdci z Podkrkonoší nebylo nějakou dobu tolik slyšet, ale v závěru letošního roku se jeho jméno začíná skloňovat čím dál tím častěji. Před Vánocemi přišlo oficiální potvrzení spolupráce s týmem Montáže Brož Racing ve španělském šampionátu CEV a nyní je tu další informace o možnosti jet seriál Grand Prix.

S tím, že má o Miroslava Popova velký zájem nizozemský tým RW Racing GP, přišel web speedweek.com. V článku se píše, že český závodník je velkým kandidátem na pozici týmového kolegy španělské jezdkyně Any Carrasco. Tato informace je pro českého fanouška hodně zajímavá, protože tím by měla Česká republika tři jezdce v nejnižší kubatuře světového šampionátu.

Týmový manažer RW Racing GP Jarno Janssen uvedl pro speedweek.com, že pro dva jezdce musí sehnat 1,3miliónů euro, což není zrovna malá částka. Druhým jezdec nizozemského týmu měl být Scott Deroue z Red Bull Rookies Cupu. Jenže holandskému jezdci se nepodařilo sehnat požadovaný finanční obnos, takže místo v týmu jisté nemá.
Informace o možnosti angažovat Miroslava Popova může být signálem pro Holanďanovy partnery, aby neváhali s uvolněním příslušné částky, ale stejně tak může být velkou šancí pro osmnáctiletého Miroslava Popova závodit kompletní sezonu v mistrovství světa. Pro samotného Popova je nicméně informace o tom, že by měl u RW Racingu volné místo překvapením.

„Jarno Janssen má a o kluka velký zájem, protože ho jako jezdce dobře zná,“ uvedl pro web motorkari.cz Miroslav Popov senior, jenž s manažerem týmu RW Racing GP ještě před Vánocemi hovořil, když za nimi přiletěl do Prahy. „Problém je ale finanční částka, kterou tým požaduje, protože ta je nad naše možnosti, což jsme mu také řekli a on tuto skutečnost vzal na vědomí.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist