Po zrušené kvalifikaci startuje Kornfeil z osmé řady

Asi málo kdo z nás by očekával, že v katarské poušti naruší první závod mistrovství světa silničních motocyklů déšť. Už před začátkem víkendu kvůli negativní předpovědi promotér šampionátu MotoGP společnost Dorna připustila možnost, že by se v Kataru poprvé v historii mohlo jet i na vodě. Sobotní déšť tak pořádně zaměstnal představitele bezpečnostní komise závodu.

Kvůli počasí byl kompletně pozměněn harmonogram. Po inspekci trati měli na trať vyrazit jezdci MotoGP a podle jejich poznatků se mělo rozhodnout. Vše ale bylo jinak. Následovala druhá inspekce podmínek na trati a verdikt zněl jasně – zrušeno. Celý sobotní program kvalifikací byl tedy zrušen. O postavení na startu pak rozhodnou kombinované výsledky volných tréninků.

Na to svým způsobem doplácí český závodník Jakub Kornfeil, kterému se během volných tréninků příliš nedařilo dát dohromady rychlé kolo. To nejrychlejší zajel hned v tom prvním. Čas 2'08,279 sekundy ale zůstává daleko za Kornfeilovým testovacím maximem z minulého týdne a také za špičkou startovního pole. Jakub po pátečním tréninku věřil ve zlepšení, ale teď nezbývá nic jiného než se poprat o první mistrovské body startem až z osmé řady.

Jakub Kornfeil v sobotu večer uvedl: „V prvním tréninku jsme trošku bojovali s nastavením. Dobré ale je, že jsme tyto potíže rychle vyřešili. Takže jsem si říkal, že ve druhém tréninku si polepším na čase a konečně i pozici. Kvůli silnému větru to ale nebylo možné. Rozhodně jsem ale nevěšel hlavu, protože motorka funguje dobře a mám taky dobrou rychlost v zatáčkách.“

„Dvaadvacáté místo ze třetího tréninku pak byla jen a jen naše chyba, protože jsme měli zvolit jinou strategii pro vyjíždění. Do kvalifikace jsme přesně věděli, co chceme a jak to má vypadat. Nakonec to za nás ale rozhodlo počasí a my se musíme smířit s tím, že startujeme z osmé řady.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist