Na úvod byl v Jerezu nejrychlejší Viňales

V kombinaci tří úterních testovacích částí nejnižší kubatury Moto3 zajel nejrychleji Isaac Viñales. Jezdec Husqvarny nastavil své maximum až v poslední třetí části, když kolo okruhu v Jerezu zvládl časem 1'46,817 sekundy. Druhým jezdcem v pořadí je Ital Niccoló Antonelli na Hondě, třetí je další Ital Romano Fenati v sedle KTM.

V letošním ročníku má Isaac Viñales (Husqvarna Factory Laglisse) k dispozici tovární techniku, která mu první den testu v Jerezu umožnila zajet nejrychlejší kolo časem 1'46,817 sekundy. Druhý v pořadí Niccoló Antonelli (Ongetta-Rivacold) ale na Španěla ztrácí jen 0,051 sekundy, takže rovněž Italova Honda je velmi dobře připravena.

Třetí Romano Fenati (Sky Racing Team VR46) ztrácí na úterní maximum necelé tři desetiny. Skvěle se předvedl čtvrtý Jorge Martin (Mapfre Mahindra Team), který přichází z prostředí Red Bull Rookies Cupu. První pětici nejrychlejších uzavírá další nováček, tentokrát vítěz CEV Moto3 2014 Fabio Quartararo (Estrella Galicia 0.0), jehož ztráta na Viňalese představuje pouhé 0,378 sekundy.

Do jedné sekundy ztráty se stačil vejít šestý Danny Kent (Leopard Racing) a sedmý Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo). Český závodník Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo) je s časem na kolo 1'48,285 sekundy jedenáctý v pořadí. Jakub Kornfeil na jihu Španělska není, společně s týmem se zúčastní až závěrečných IRTA testů ve Španělsku.

Test Moto3 pokračuje ve středu 18.února druhým dnem.

.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist