Maverick Vinales: Nová hvězda?

Sezóně stopětadvacítek zatím plně dominuje Nicolas Terol. V Le Mans však byl poprvé poražen. Ovšem. nebyli to jeho zkušení krajané Sergio Gadea či Hector Faubel, co ho připravili o neporazitelnost, nýbrž mladíček Maverick Vinales.

Vítězem závodu Grand Prix Le Mans ve stopětadvacítkách se stal - po skvělém manévru v poslední zátáčce - Maverick Viňales. 16-letý španělský mladík měl sice za sebou velmi dobré jarní testy IRTA, ovšem v závodě na sebe upozornil poprvé až v Estorilu, kde dojel jako čtvrtý, tehdy pouze 0,6 sekundy za druhým místem.
Do portugalského závodu skončil předtím jako 9. v katarské premiéře, a ve zmoklém Jerezu šachovnicový praporek neviděl (do té doby ale jezdil na 5. místě). 
Loňský mistr Evropy stopětadvacítek Maverick Vinales (16) z týmu "Blusens by Paris Hilton Racing" je rovněž mistrem Španělska stejné kubatury 2010. 

Vinalesův týmový manažér Ricard Jové už dlouho mladému Španělovi věřil a předpovídá mu velkou budoucnost: "Má skvělý charakter jako člověk. Je navíc dostatečně cool, aby se nestal díky tomuto úspěchu zpupným. A dobře ví, že musí na sobě i nadále pracovat. Naše myšlenka ho začít před čtyřmi roky podporovat, se ukázalo jako rozhodnutí vykládané zlatem. Dobře ale víme, kde se nacházíme a že musíme zůstat stát pevně na zemi".
Maverick Vinales se tak stal nejmladším španělským vítězem závodů Grand Prix, když z této pozice odsunul Jorge Lorenza. Zároveň tím ale dokázal, že v týmu Blussens mají opravdový čich na talenty, vždyť historicky nejmladší vítěz závodů Grand Prix Brit Scott Redding vyhrál svůj první závod právě v barvách stejného týmu. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist