Louis Rossi: "Bylo to hodně šílené!"

Jméno Rossi se minimálně po posledních dvou závodech hodně skloňuje, ale tentokráte nejde o Valentina, nýbrž o Luise, který současnými výsledky svého slavnějšího italského jmenovce doslova zastínil. Francouz Rossi totiž v Le Mans vyhrál a v Barceloně dojel čtvrtý.

Po senzačním vítězství v deštivé domácí Grand Prix v Le Mans míchal Louis Rossi z týmu Racing Team Germany hodně kartami ve vedoucí skupince kubatury Moto3 i v následujícím závodě v Barceloně a jen těsně skončil za podiovým umístěním.
Louis Rossi předváděl ve vedoucí osmičlenné skupině perfektní show: "Jel jsem na špici před Viñalesem, ale on mě dostihl a předjel. Pak jsem ho pronásledoval, ale nebyli jsme dostatečně rychlí, abychom se dokázali zbytku jezdeckého pole vzdálit. Oni nás dostihli a Cortese mě předjel, zatímco Viñales dokázal své vedení zvýšit", říká Francouz o úvodní fázi závodu.
V poslední třetině závodu se bohužel výfuk Louise Rossiho uvolnil a při každé změně směru se v zadní části motocyklu FTR-Honda doslova kymácel pokaždé jiným směrem: "Byla to opravdová válka, byli jsme totiž velká skupina a každý se chtěl dostat na první místo. Vše se zdálo být doslova šílené. Po polovině závodu jsem měl velmi dobrý pocit se zadní pneumatikou, především při výjezdech ze zatáček. Tak jsem se rozhodl, jít do čela a zkusit ze skupiny popojet. Bohužel ve stejném okamžiku se uvolnil můj výfuk a já kvůli tomu ztratil koncentraci. Snažil jsem se zjistit, co se vlastně stalo. Potom jsem se pokusil vrátit nazpět do boje o co nejlepší umístění".
"Cíl před závodem byl jasný, dobře odstartovat a zaujmout nějakou přední pozici. To se mně také podařilo. Čtvrté místo v cíli je velmi dobré, navíc nyní víme, že jsme i na suchu schopni bojovat o podiové umístění a to je skvělé", zhodnotil svůj hodně hrdinný nedělní výkon Luis Rossi.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist