KTM: Moto3 "porazila" SBK

Comeback v seriálu Grand Prix v kubatuře Moto3 pohřbil všechny superbikové plány rakouské továrny z Mattighofenu na rok 2012, včetně účasti v italském superbikovém šampionátu a ev. startech s wild card ve světovém mistrovství superbiků. Nejbližší plánovaný návrat do světa závodění v superbikových závodech je tak posunut minimálně na rok 2013.

Továrna KTM, respektive její závodní oddělení nemá tolik pracovních kapacit, aby se mohlo věnovat současně dvěma projektům svých silničních motocyklů a proto tato hornorakouská továrna odřekla všechny své superbikové aktivity na rok 2012: "Martin Bauer a Konrad Hefele zůstanou i nadále zaměstnanci KTM, ovšem všechny ostatní pracovní síly koncentrujeme na projekt Moto3", řekl pro SpeedWeek sportovní ředitel KTM Pit Beirer.

"Sportovní plány ohledně superbiků jsme časově posunuly. V roce 2012 pojedeme celkem s 9 piloty závody Grand Prix kubatury Moto3 a naše nově vytvořené silniční závodní oddělení nemá takovou kapacitu, aby se věnovalo i superbikům. Chci zdůraznit, že to nemá nic společného s nedostatečnou konkurenceschopností RC8R. Ale my potřebujeme všech 17 našich techniků pro projekt Moto3. S tímto počtem personálu nemůžeme současně tancovat na dvou svatbách. V Moto3 se totiž nacházíme pod velkým tlakem, chceme vše udělat naprosto perfektně a chceme bojovat o titul mistra světa (o první v historii KTM - pozn. Bosso)", odůvodňuje své rozhodnutí Pit Beirer.   
Továrna KTM ukončila v roce 2009 epochu působení Haralda Bartola: "Nyní budujeme v Mattighofenu nové závodní oddělení pro silniční závody a to bez externího vlivu z venku. Naši současnou kapacitu budeme vylepšovat a přibereme i další projekty. Jestli to bude některá další kubatura seriálu Grand Prix nebo superbikový šampionát WSBK, je momentálně otevřenou otázkou", ukončil vše sportovní ředitel KTM. 

Že KTM pojede v příští sezóně v Moto3 s devíti jezdci, to jsme vás už informovali v článku. Bude mít také tři oficiální tovární piloty: Sandra Corteseho, Arthura Sissise a Dannyho Kenta, a v současné době testuje se svými motocykly KTM a Kalex-KTM na okruhu Ricarda Torma u Valencie. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist