Kornfeil ztratil osm desetin, přesto startuje ze sedmé řady

V kvalifikaci třídy Moto3 na Velkou cenu Japonska zajel Jakub Kornfeil jednadvacátý čas. To pro českého závodníka představuje až sedmou řadu na startovním roštu, třebaže jeho ztráta na prvního je jen necelých osm desetin.

Své maximum ze druhého měřeného kola Jakub dlouho nezlepšoval a s časem 1'57,865 sekundy byl osmnáctý. Po zastávce v boxech se propadl dokonce do třetí desítky. Druhé vyjetí také nic nepřineslo, takže všechna naděje zůstala v poslední rundě a posledních asi šesti minutách kvalifikace.

Hned v prvním kole se Kornfeil časem 1'57,488 sekundy posunul na třiadvacátou pozici. Jezdec týmu Drive M7 SIC pak na to navázal osobním maximem 1'57,236 sekundy, čímž svou ztrátu na prvního stáhl na 0,793 vteřiny. Tato zdánlivě malá ztráta ale i tak znamená až 21. pozici na startovním roštu.

„V úvodu kvalifikace jsme bojovali s nastavením,“ prozradil Jakub Kornfeil. „Musel jsem být extra opatrný při přidávání plynu. I tak jsem se snažil něco zajet, protože během tréninku se ne vždy podaří najít řešení takového problému. Postupně jsme zkusili různé věci a bylo to trošku lepší. Hlavně díky pneumatikám, které jsme naštěstí mohli nazout nové do každého vyjetí na trať. V poslední části jsem se dokázal držet za Bastianinim, což mně hodně pomohlo.“

„S nízkým časem 1:57 jsem si říkal, že to bude dobré. Ale ejhle, stáhnul jsem jednom dvě desetiny. Je to strašně vyrovnané, takže i když ztrácím míň něž osm desetin, jsem až v sedmé řadě. Nicméně, ta vyrovnanost nám trošku hraje do karet, protože nejsme v žádné časové propasti. Do zítřka musíme pořádně máknout na datech a nastavení. S přilnavostí totiž nejsem vůbec spokojený a vzhledem k rytmu tratě tady v Motegi by to mohl být velký problém.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist