Fenati si při tréninku zlomil klíční kost

Italský závodník stáje SKY Racing Team VR46 Romano Fenati si při tréninku na motorce supermoto zlomil pádem na dráze v Monsampolu levou klíční kost a ve čtvrtek podstoupí lékařské vyšetření, které určí, zda si toto zranění vyžádá operační zákrok.

V neděli 23.listopadu si pádem při tréninkových jízdách způsobil Romano Fennati zlomeninu klíční kosti a okamžitě byl převezen do nemocnice. Další vyšetření absolvuje tento čtvrtek, ale prozatím to vypadá, že operace nebude nutná a léčba zlomeniny kosti proběhne přirozenou cestou.
Italský závodník Moto3 měl o víkendu závodit v Monza Rally, ale vzhledem k jeho zranění do soutěže nezasáhne. Nyní je Fenatiho prioritou číslo jedna léčba a rekonvalescence. Vše musí úspěšně stihnout do začátku února, protože 31.ledna 2015 skončí zákaz testování a naplno se rozjede příprava na novou sezonu.

Pro Romana Fenatiho je sezona 2015 velmi důležitá, protože s novým motocyklem KTM bude usilovat o návrat na přední pozice. V letošním roce to v jeho podání bylo trošku jak na houpačce, což nejdřív odnesl manažer týmu Vittoriano Guareschi s nímž se majitel týmu Valentino Rossi rozloučil už v průběhu sezony a teď ukončil spolupráci také s Fenatiho zkušeným šéftechnikem Rossano Brazzim.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist