Antonelli nově se šasím FTR

Tým Gresini mění šasí pocházející přímo od japonské továrny Honda za daleko více perspektivní šasí britské továrny FTR. Niccolo Antonelli by tak mohl nechat zapomenout na zklamání z úvodního Kataru.

Se šasím motocyklu Honda NSF 250 R se zřejmě nedá v Moto3 vyhrát žádný vavřínový věnec a jezdec, který ho sedlá, se na stupně vítězů jen tak lehce neprosadí. To zjistil třeba už na předsezonních testech náš Jakub Kornfei, a nyní po Kataru i tým Fausta Gresiniho: "V Jerezu nastoupíme na start s velkou dávkou entuziasmu, neboť jsme se rozhodli pro tuto změnu", říká týmový šéf Fausto Gresini.

Italský manažér dále říká, že se velmi dobré výsledky testů jejich pilota Niccola Antonelliho při úvodním závodě neproměnily v odpovídající výsledek (Q-20., R-17.): "V Kataru jsme nemohli jet tak rychle jako při testech. A jelikož absolutně nepochybujeme o jezdeckých schopnostech Niccolase, tak mu musíme zajistit ten nejlepší možný materiál".
Se změnou šasí směrem k FTR – Maverick Vinales a Romano Fenati dokončili GP Kataru s motocykly FTR-Honda na prvním a druhém místě - čeká nyní Gresini italského mistra Antonelliho rozhodně více vpředu, než jen na 17. místě: "Při testech v Jerezu jsme byli konkurenceschopní, kromě toho Niccolo má trať v Jerezu velmi rád. Jeho drobné zranění z Kataru je už zahojeno a tak nic nestojí v cestě pozitivnímu závodnímu víkendu".

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist