Ondřej Honzák po závodu ve španělské Aragonii

O uplynulém víkendu se Ondřej Honzák účastnil dalšího závodu seriálu španělského mistrovství CEV v kategorii Moto4 s teamem Eurotradis, tentokráte na překrásném okruhu poblíž města Alcaniz, Motorland Aragón.

K dispozici bylo dvakrát po třech trénincích během čtvrtku a pátku, během kterých Ondra postupně objevoval pro něj nový okruh, který se vyznačuje především svojí velkou šířkou a délkou lehce přes 5 km. Většina zatáček se najíždí takzvaně naslepo takže o to těžší úkol to pro Ondru byl.

Během sobotních kvalifikací se podařilo ještě vylepšit časy z předchozích dnů, ale i přes to z toho bylo až 19.místo na startovním roštu v kombinovaném pořadí Kategorií Moto4 a 85GP z celkového počtu 34 jezdců.

Nedělní závod za ideálního počasí a teploty přes 30°C už v 11 hodin nezačal vůbec dobře. Ondrovi se nepodařilo zabojovat v první zatáčce, a tak se před něj dostalo dalších pět jezdců, takže byl v prvním mezičase až na 24.místě. Po tomto nepovedeném úvodu se Ondra začal probojovávat zpět na svoje místo, nicméně skupina rychlejších jezdců již ujela, a tak se Ondra probojovával vpřed pouze skupinou, které bojovala o 15.místo celkového pořadí. Závod skončil předčasně po domávání červenou vlajkou dvě kola před koncem, akorát včas, kdy se Ondrovi podařilo dostat do čela zmíněné skupiny. V cíli z toho bylo 15.místo, což znamenalo 12.místo v kategorii Moto4.

Určitě se nejednalo o jeden z lepších výsledků, ale musíme myslet pozitivně, nepřestat s tréninkem a být perfektně připraveni na další závod, který se pojede v Albacete po letní pauze až na samotném konci září. Závěrem bychom chtěli poděkovat našemu teamu za perfektně připravenou motorku a profesionálně odvedenou práci během celého víkendu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist