Ondřej Honzák po závodním víkendu v Albacete

O uplynulém víkendu se Ondřej Honzák zúčastnil dalšího závodu seriálu španělského mistrovství CEV v kategorii Moto4. Startoval s týmem Eurotradis na tradičním okruhu v Albacete, kde se ještě nedávno jezdil závod seriálu mistrovství Evropy FIM Europe.

Jelikož jsme chtěli být na tento závod maximálně dobře připraveni, na závody jsme vyrazili již o týden dříve. Ve čtvrtek a v pátek jsme tak využili možnosti společného tréninku. Neznalost okruhů se nám tento rok zatím zdá jako největší úskalí, které nás dělí od dobrých výsledků. Dva tréninkové dny navíc se každopádně vyplatily.

Před samotnými závody byly ve čtvrtek a v pátek k dispozici dvakrát po tři tréninky. Ondra se díky tomu mohl již soustředit na stopu a zrychlování. Během obou tréninkových dnů Ondra zrychloval a asi poprvé se mu podařilo dostat na limit motorky, jelikož jsme začali mít velké problémy s odskakováním a vibracemi v rychlých pasážích okruhu. Ty se dařilo střídavě odstranit, ale při změně počasí se objevovaly znovu.

V sobotu ráno z toho bylo v první kvalifikaci šesté místo v kategorii Moto4, což byl velký úspěch a celý tým byl tímto výsledkem nadšený. Ve druhé kvalifikaci se už bohužel nepodařilo zrychlit právě díky zmiňovaným vibracím a celkově neklidné motorce v zatáčkách. Dvěma jezdcům za Ondrou se ale zrychlit podařilo, takže z toho bylo nakonec osmé místo na startu v kategorii Moto4. Jelikož se tyto závody jedou společně s kategorií 85GP, Ondra startoval dvanáctý.

Start a první zatáčka nebyl ideální, takže Ondra pokračoval ve skupině, která bojovala o šesté místo celkově. Byl to vláček asi šesti jezdců, kde bylo předjíždění pro Ondru velmi náročné, a tak se během celého závodu pořadí velice míchalo a často docházelo k těsným kontaktům. Celé snažení o posunutí se dopředu bohužel skončilo necelé tři kola před koncem, kdy měl Ondra kontakt s jiným jezdcem a bohužel oba skončili na zemi. I když jsme tentokráte cíl neviděli, ze závodu máme dobrý pocit, jelikož jsme si opět ověřili, že Ondra má rychlost a je potřeba zapracovat na strategickém myšlení během závodu a především na zvládnutí prvních okamžiků závodu včetně startu.

Tyto věci však budou jistě přicházet s věkem, a tak nemáme obavy, že bychom na španělskou konkurenci nějak výrazně ztráceli. Ondra teď před víkendem oslavil své jedenácté narozeniny, takže má stále ještě dostatek času na učení. Závěrem bychom chtěli poděkovat našemu týmu za perfektně připravenou motorku, profesionálně odvedenou práci během celého víkendu a především chceme poděkovat všem našim partnerům, kteří při nás stojí. Důkazem, že motorka byla připravena na sto procent byla nejvyšší topspeed ze všech, takže ještě jednou děkujeme.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist