Lukáš Pešek pojede španělský šampionát

Dvojnásobný vítěz závodů Grand Prix a 4. muž mistrovství světa stopětadvacítek z roku 2007 s továrním motocyklem Derbi, Lukáš Pešek, pojede letos španělský šampionát CEV s nadějným německým projektem IAMT RP2.

Jak jsme vás už informovali v našem článku, tak český motocyklový jezdec Lukáš Pešek testoval začátkem března na okruzích Motorland Aragon a v Barceloně německý motocykl kubatury Moto2 projektu IAMT RP2. S tímto motocyklem startoval vloni nadějný jihoafrický jezdec Mathew Scholtz na posledním závodě španělského šampionátu CEV v Jerezu a skončil v něm na 14. místě.
Náš Lukáš Pešek závodil v loňském roce v mistrovství světa Moto2 za italský tým Matteoni Racing na motocyklu Moriwaki MD600 až do závodu na novém okruhu MotorLand Aragon - tedy v 11 závodech Grand Prix, získal celkem 5 bodů a obsadil v konečném pořadí 34. místo, když nejlépe dojel jako 13. ve francouzském LeMans. 

Jak uvádí italský web bikeracing, byl jeho nový tým IAMT Factory Racing a jezdec samotný s uplynulými testy ve Španělsku na motocyklu RP2 časově spokojen a tento nový tým by se chtěl zúčastnit jak všech sedmi závodů španělského šampionátu CEV 2011: Jerez (17.4.), Aragón (8.5.), Catalunya (19.6), Albacete (10.7.), Albacete (11.9.), Valencia (13.11.) a Jerez (20.11.), tak i některých závodů mistrovství světa Moto2 na divokou kartu.
Peškův nový tým IAMT-Factory Racing se na novou sezónu vybavil dostatečně i po stránce infrastruktury. Od stáje Racing Team Germany byl zakoupen týmový přívěs, od Tuenti týmu pak tahač. 

Druhý motocykl RP2 testoval i známý Maďar Gabor Rizmayer, ovšem po nejpříjemném highsideru se zranil na obou rukách včetně jedné zlomeniny a nyní je v péči specializované chirurgické kliniky v Obhutu. Rizmayer, kterého známe především ze seriálu IDM, ovšem smlouvu s týmem IAMT-Factory zatím nepodepsal, neboť má rovněž nabídku z IDM do superbiků stáje Evrena Bishoffa.  

"Pešek byl v Barceloně jen o 2 sekundy pomalejší, než je dosavadní Pole position Moto2 z loňského roku (Andrea Iannone 1.47.493) a pouze o 0,6 sekundy pomalejší než bylo jeho vlastní nejrychlejší kolo v závodě Grand Prix Moto2 (1'48.326 ve 2. kole)", říká pro SpeedWeek týmový šéf Mike Strobel. 

Tisková konference Lukáše Peška se uskuteční zítra v 11.00 v kavárně Concord Card Casina, v posledním patře obchodního domu Luka, přímo u stanice metra Luka v Praze 5 - Stodůlkách.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist