CEV: Vítězství v šampionátu má jisté Quartararo s Raffinem

V kategorii Moto3 obhájil titul francouzský závodník Fabio Quartararo, který v portugalském Portimau také slavil vítězství v závodě. V předposledním podniku si titul v kategorii Moto2 zajistil Švýcar Jesko Raffin, třebaže vítězství v závodech získal Florian Alt a Edgar Pons. Supebikům kraloval Carmelo Morales a o titulu rozhodne až poslední podnik ve Valencii.

CEV Moto3 - závod

V nejnižší kubatuře mezinárodního mistrovství Španělska FIM CEV Respol Moto3 mohl slavit zisk titulu už v sobotu Fabio Quartararo (Junior Team Estrella Galicia 0,0), protože jeho největší soupeř Jorge Navarro oznámil, že do závodu nenastoupí, takže tím bylo rozhodnuto. Právě tito dva jmenovaní jezdci budou v příštím roce mistrovství světa Moto3 týmovými kolegy u stáje Estrella Galicia 0,0. V samotném závodu nedal Francouz nikomu šanci, startoval z pole position, zajel nejrychlejší kolo závodu a vyhrál náskokem téměř sedmi sekund. V neuvěřitelně těsné koncovce projel jako druhý cílem Nicolo Bulega (Calvo Team), třetí Marcos Ramírez (Machado-Came) a čtvrtý byl Remy Gardner (Team Calvo). Ve Valencii budou na programu celkem dva závody a v nich už se definitivně rozhodne o celkovém druhém a třetím místě v šampionátu.

FIM CEV Repsol 2014 – Agarve, Portugalsko
CEV Moto3 Zavod.pdf

CEV Moto2 - závod (1-2)

Kategorie šestistovek Moto2 měla v Portugalsku na programu celkem dva závody. Ten první vyhrál po zajímavé bitvě německý jezdec Florian Alt (Stylobike Team Bohle Gruppe) před Xavierem Viergem (Targobank Motorsport) a Edgarem Ponsem (Pons Racing). Němec se tím přiblížil k lídru průběžného hodnocení Jesko Raffinovi (Pons Racing) a bitva o titul se tím hodně vyrovnala. Jenže ve druhém klání Florian Alt znovu bojoval o první místo, ale chyboval Xavi Vierge, spadl a narazil do Floriana Alta, který tak skončil na zemi a zároveň tím vzaly za své jeho ambice bojovat o titul ve Valencii. Z vítězství v závodu se radoval Edgar Pons, ale celkovým vítězem se tak stal Švýcar Jesko Raffing, který do mistrovství světa Moto2 přestoupí v pozici šampiona CEV. O celkové druhé místo bude ve Valencii bojovat Florian Alt a Edgar Pons.
V šestistovkách má Česká republika zastoupení v týmu Montáže Brož Racing a jejich jezdci Miroslavu Popovovi. V Portugalsku si vedli velmi dobře, když v prvním klání dojel český závodník na parádním pátém místě a ve druhém skončil desátý. V průběžném hodnocení se tak posunul na deváté místo a má velkou šanci bojovat o celkovou osmou příčku.

FIM CEV Repsol 2014 – Agarve, Portugalsko
CEV Moto2 Zavod 1.pdf
CEV Moto2 Zavod 2.pdf

CEV Superbike (1-2)

V třídě Superbike měl svůj den Carmelo Morales (Calvo Team), který vyhrál oba závody a v průběžném hodnocení je se 120 body čtvrtý. Vzhledem k tomu, že ve Valencii pojedou Superbiky už jen jeden závod, o titul bude bojovat především dvojice Ivan Silva (Targobank Motorsport) a Kenny Noyes (Kawasaki Palmeto PL Racing). V prvním klání superbiků dojel Američan Noyes před Španělem Silvou, ve druhém klání bylo pořadí obráceně a Silva tentokrát slavil druhé místo a Noyes byl třetí. Bitva o titul bude hodně napínavá, protože první dva jezdce teď dělí jen čtyři body. Čistě matematicky má stále šanci vyhrát také třetí Santiago Barragan (Team Stratos), který ztrácí jednadvacet bodů a Carmelo Morales, jehož ztráta představuje třiadvacet bodů.

FIM CEV Repsol 2014 – Agarve, Portugalsko
CEV Superbike Zavod 1.pdf
CEV Superbike Zavod 2.pdf

Poslední kolo španělského šampionátu FIM CEV Repsol 2014 je na programu 16.listopadu 2014 ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist