CEV – První závody sezony v Albacete, bodovali také Češi

První podnik sezony juniorského mistrovství světa, mistrovství Evropy a nového evropského seriálu pro talentované závodníky má za sebou první závody. Vítězi jsou Jeremy Alcoba (FIM CEV Repsol Moto3), Hafizh Syahrin (FIM CEV Repsol Moto2) a Simon Jespersen s Andreasem Pérezem (European Talent Cup). Bodovali také Češi Jirka Mrkývka jedním bodem za patnácté místo a Ondřej Vostatek dvakrát dvěma body za čtrnáctá místa v závodech. Třetí český závodník Filip Salač svůj závod nedokončil. Další podnik je na programu 20.května v Le Mans, kde jedou svůj závod pouze jezdci světového šampionátu juniorů. Seriál v kompletní sestavě znovu uvidíme 18.června v Barceloně.

FIM CEV Repsol Moto3 – Závod

První závod sezony vyhrál Jeremy Alcoba (Junior Team Estrella Galicia 0,0), jenž těsným rozdílem osmašedesáti tisícin porazil Kazacha Makara Yurchenka (Reale Avintia Academy). Dvě sekundy za vedoucí dvojicí projel cílem Jaume Masiá (Cradle of Champions). Závod byl pohromou pro favority, takže do cíle nedojel třeba Raul Fernandez (MRW-Mahindra-Aspar), Aleix Viu (42Motorsport) nebo Ai Ogura (Asia Talent Team). Do závodu startoval Filip Salač (Montáže Brož Racing), který jel na bodovaných pozicích, ale závod nedokončil.

FIM CEV Repsol Moto3 – Závod
Neděle, 30.dubna 2017 – Albacete, Španělsko
Výsledky - FIM CEV Repsol Moto3 Race.pdf

FIM CEV Repsol Moto2 – Závod

Závod evropské série šestistovek vyhrál Malajec Hafizh Syahrin (Petronas Raceline Malaysia). Jezdec se zkušenosti z mistrovství světa Moto2 zvítězil náskokem pěti sekund na druhého v pořadí Héctora Garza (Team Wimu CNS). Třetí v cíli byl Augusto Fernandez (EasyRace M2). Body za čtvrté a páté místo bral Jihoafričan Steven Odendaal (NTS Sportscode T. Pro) a Brazilec Eric Granado (Promoracing). Český jezdec Jirka Mrkývka (WilliRace Racing Team) ve svém prvním klání obsadil patnácté místo a z Albacete si tak odváží první bod.

FIM CEV Repsol Moto2 – Závod
Neděle, 30.dubna 2017 – Albacete, Španělsko
Výsledky - FIM CEV Repsol Moto2 Race.pdf

European Talent Cup – Závod (1-2)

V prvním závodu nového seriálu vyhrál Dán Simon Jespersen (Team Jespersen), který v těsné koncovce porazil rozdílem dvaceti tisícin Španěla Alexe Toleda (Cradle of Champions). Na stupně vítězů zajel jako třetí v pořadí Manuel González (Halcourier Racing), který si pozici vybojovat soubojem na cílové rovince s Brazilcem Meikon Yuji Kawakamim (PlayStation Laglisse Academy), jehož porazil rozdílem 0,047 sekundy. Český závodník Ondřej Vostatek (ETG Racing) obsadil čtrnácté místo a na konto si připsal dva body.

European Talent Cup – Závod (1)
Neděle, 30.dubna 2017 – Albacete, Španělsko
Výsledky - European Talent Cup Race 1.pdf

Ve druhém závodu European Talent Cupu to bylo nesmírně napínavé až do konce. Průjezd cílem byl skutečně těsný a to v případě hned prvních pěti, které dělilo jen 0,246 sekundy. Závod vyhrál Andreas Pérez (Reale Avintia Academy), který porazil rozdílem 0,045 sekundy Manuela Gonzáleze (Halcourier Racing). Něco přes desetinu ztratil na druhé místo Joan Ubiña (Team Stratos), který byl o osmašedesát tisícin rychlejší než čtvrtý v pořadí Alex Toledo (Cradle of Champions). Pátý projel cílem Simon Jespersen (Team Jespersen), jen dvě tisíciny ze čtvrtým Španělem Alexem Toledo. Ondřej Vostatek znovu bodoval čtrnáctým místem v cíli a z Albacete si odváží čtyři body.

European Talent Cup – Závod (2)
Neděle, 30.dubna 2017 – Albacete, Španělsko
Výsledky - European Talent Cup Race 2.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist