V Silverstonu skončila základní část sezony BSB, parádně si vedl Jakub Smrž

Základní část letošního ročníku MCE Insurance British Superbike Championship skončila třetím závodem víkendu v Silverstonu. Definitivně tak získala podobu tabulka s šesti závodníky, kteří budou v takzvaném Showdownu bojovat o titul britského superbikového šampiona. Ve všech třech závodech zajel na body Jakub Smrž, který byl v posledním třetím klání pátý. Desátý podnik sezony je už nyní o nadcházejícím víkendu v Oulton Parku.

Ve druhém klání superbiků slavil vítězství Josh Brookes (Anvil Hire TAG Yamaha), který letos vyhrál podruhé a to startoval až sedmý ze třetí řady. Z první pozice vyrazil Shane Byrne (Be Wiser Ducati), Sylvain Guintoli (Bennetts Suzuki) a Christian Iddon (Tyco BMW). Cestou ze zadních pozic havaroval Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki), který i přesto postoupil do Showdownu, bitvy o titul BSB 2017. Postupně havaroval Glenn Irwin, Andy Reid a Martin Jessopp, což si vyžádalo výjezd Safety caru. Když už měl závod pokračovat, zastavil Shaun Winfield, jehož motorka vylila na dráhu olej a závod definitivně zastavily červené vlajky.

Australan Josh Brookes závod vyhrál a Sylvain Guintoli (Bennetts Suzuki) získal čtvrtým místem své nejlepší umístění sezony. Osmý Peter Hickman (Smiths Racing BMW) si zajistil účast v bitvě o titul. Naopak před posledním závodem víkendu bojovali o poslední dvě pozice v Showdownu jezdci Jason O'Halloran (Honda Racing), Luke Mossey (JG Speedfit Kawasaki), Jake Dixon (RAF Regular & Reserves Kawasaki) a Christian Iddon (Tyco BMW). Český závodník Jakub Smrž (Lloyd & Jones PR Racing BMW) startoval do druhého závodu čtrnáctý a bodoval třináctým místem ve výsledkové listině.

MCE Insurance British Superbike Championship – 2.závod (Top10)
Neděle, 10.září 2017 - Silverstone, Velká Británie

1 – Josh Brookes – Anvil Hire TAG Yamaha – 16'59.718 (8 kol)
2 – James Ellison – McAMS Yamaha – +0.274
3 – Shane Byrne – Be Wiser Ducati – +0.732
4 – Sylvain Guintoli – Bennetts Suzuki – +1.268
5 – Jason O'Halloran – Honda Racing – +1.329
6 – Bradley Ray – Bennetts Suzuki – +2.338
7 – Christian Iddon – Tyco BMW – +2.765
8 – Peter Hickman – Smiths Racing BMW – +3.967
9 – Jake Dixon – RAF Regular & Reserves Kawasaki – +4.977
10 – John Hopkins – Moto Rapido Ducati – +7.617
...

MCE Insurance British Superbike Championship 2017

1Shane Byrne – Be Wiser Ducati – 235
2Josh Brookes – Anvil Hire TAG Yamaha – 212
3Leon Haslam – JG Speedfit Kawasaki – 209
4 Peter Hickman – Smiths Racing BMW – 208
5 – Jason O'Halloran – Honda Racing – 194
6 – Luke Mossey – JG Speedfit Kawasaki – 176
7 – Jake Dixon – RAF Regular & Reserves Kawasaki – 176
8 – Christian Iddon – Tyco BMW – 172

Rozhodující bitva o dvě postupové pozice do letošního Showdownu odstartovala v neděli pozdě odpoledne třetím závodem víkendu MCE Insurance British Superbike na Silverstonu. Z první řady vyrazila trojice James Ellison (McAMS Yamaha), Shane Byrne (Be Wiser Ducati) a Bradley Ray (Buildbase Suzuki). Jakub Smrž (Lloyd & Jones PR Racing BMW) startoval sedmnáctý. Tento deštivý závod trval jen devět kol, byl předčasně ukončen a jezdců, kteří jej dokončili, bylo jen sedm! Závod vyhrál Dan Linfoot (Honda Racing), který se stal letos už devátým jezdcem s minimálně jedním vítězstvím na kontě.

Do třetího klání víkendu neodstartoval Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki), jehož Kawasaki zastavila porucha techniky. Hned v úvodním kole spadl Jason O'Halloran (Honda Racing), který tak dal všanc svoji možnou účast v bitvě o titul. O postup do Showdownu totiž usiloval společně s Luke Mosseym (JG Speedfit Kawasaki), Jake Dixonem (RAF Regular & Reserves Kawasaki) a Christianem Iddonem (Tyco BMW).

Následoval pád Jamese Ellisona (McAMS Yamaha) a rovněž havaroval vítěz druhého závodu Josh Brookes (Anvil Hire TAG Yamaha), jenž bojoval o vedení závodního pole s lídrem seriálu Shane Byrnem (Be Wiser Ducati). O vedoucí pozici rovněž usiloval Dan Linfoot (Honda Racing) a Peter Hickman (Smiths Racing BMW).

Z první pozice spadl Shane Byrne a vedení převzal Dan Linfoot, který náročné podmínky zvládal velmi dobře. Pád zaznamenal Christian Iddon (Tyco BMW), jenž tak ztratil šanci na postup do Showdownu. Závod vyhrál Dan Linfoot před Michaelem Lavertym (McAMS Yamaha) a Jake Dixonem. První šestice nejlepších tak byla definitivně stanovena a radovat se mohl Jason O'Halloran, jenž díky chybám soupeřů postoupil jako šestý. Výborně zajel Jakub Smrž (Lloyd & Jones PR Racing BMW), který si pátým místem v cíli připsal nejlepší výsledek dosavadní části sezony.

Bitvu o titul mezi šesti nejlepšími ze základní části “Showdown“ zahájí už tento víkend (15/16/17.září 2017) desátý podnik sezony v Oulton Parku. O celkové vítězství tak budou usilovat jezdci Shane Byrne (Be Wiser Ducati), Leon Haslam (JG Speedfit Kawasaki), Josh Brookes (Anvil Hire TAG Yamaha), Jake Dixon (RAF Regular & Reserves Kawasaki), Peter Hickman (Smiths Racing BMW) a Jason O'Halloran (Honda Racing).

MCE Insurance British Superbike Championship – 3.závod
Neděle, 10.září 2017 - Silverstone, Velká Británie

1 – Dan Linfoot – Honda Racing – 22'50.725 (9kol)
2 – Michael Laverty – McAMS Yamaha – +4.115
3 – Jake Dixon – RAF Regular & Reserves Kawasaki – +20.423
4 – James Westmoreland – Gearlink Kawasaki – +1 kolo
5 – Jakub Smrž – Lloyd & Jones PR Racing BMW – +1 kolo
6 – Bradley Ray – Buildbase Suzuki – +1 kolo
7 – Lee Jackson – Smiths Racing BMW – +1 kolo
 

MCE Insurance British Superbike Championship – Showdown:

1 Shane Byrne – Be Wiser Ducati – 532
2Leon Haslam – JG Speedfit Kawasaki – 526
3 Josh Brookes – Anvil Hire TAG Yamaha – 522
4Jake Dixon – RAF Regular & Reserves Kawasaki – 518
5Peter Hickman – Smiths Racing BMW – 509
6Jason O'Halloran – Honda Racing – 503

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist