Letošní ročník AMA Pro už absolvoval tři podniky

Kapitoly článku

1. podnik – Daytona 200, Daytona International Speedway


Nejrychlejším časem prvního tréninku odstartoval sezonu kategorie XR1200 Michael Barnes (Bartel’s Harley-Davidson ·Scrubblade ·MAAX Spas...), jenž byl o 0,099 sekundy rychlejší než druhý v pořadí Tyler O'Hara (Bartel’s Harley-Davidson ·Scrubblade ·MAAX Spas). V obou kvalifikacích dominoval Kyle Wyman (KWR ·Vesrah ·Kuryakyn ·Riders Discount ·Spyke`s) a ve stejném stylu pokračoval v samotném závodu, který o 0,116 sekundy vyhrál před Tylerem O'Harou a třetím v pořadí Michaelem Barnesem (Bartel’s Harley-Davidson ·Scrubblade ·MAAX Spas). V závodu na sedm kol si pro nejlepší čas 2´06,893 sekundy zajel Michael Barnes.

2. podnik - Triumph Big Kahuna Atlanta, Road Atlanta, Braselton

V Braseltonu čekalo na jezdce motocyklů Harley-Davidson jeden trénink, kvalifikace, zahřívací trénink a závod. V sobotu 21.dubna byl na programu trénink s kvalifikací, kde si nejlépe vedl Tyler O'Hara z Petalumy v Kalifornii. V neděli 22.dubna jeli jezdci XR1200 zahřívací trénink, kde byl nejrychlejší Kyle Wyman, ale v samotném závodu opět bodoval Tyler O'Hara. Ten v deseti kolech vyhrál před Michaelem Barnesem a Kyle Wymanem.

3. podnik - Great Clips West Coast Moto Jam, Infineon Raceway, Sonoma

Kvalifikaci kategorie motocyklů Harley-Davidson vyhrál Kyle Wyman (KLR Group ·Vesrah ·GK Motorsports ·KWR ·Spyke). Jezdci z Rochesteru se podařilo porazit taková jména, jako Michael Barnes (Bartel’s Harley-Davidson ·Scrubblade ·MAAX Spas) nebo Tyler O'Hara (Bartel’s Harley-Davidson ·Scrubblade ·MAAX Spas), pětadvacetiletý lídr šampionátu XR1200.

Závod vyhrál třiačtyřicetiletý veterán Michael Barnes, který si na konto připsal první vítězství v této motocyklové kategorii. Druhé místo obsadil Tyler O'Hara a deset sekund za vítězem projel cílem třetí Kyle Wyman.

Šampionát vede Tyler O'Hara, druhé místo patří Michaelu Barnesovi a třetí je Kyle Wyman. Každý z jezdců ma na kontě po jednom vítězství z úvodních třech závodů. Kategorie XR1200 totiž na rozdíl od ostatních kubatur, absolvuje během závodního víkendu jen jeden závod.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist