Premiéra v Rijece

Do chorvatské Rijeky odjížděl náš tým DRT Racing na poslední závod Alpe Adrie šampionátu s vědomím, že náš jezdec Viktor Dušek na okruhu Grobnik, ležícím nedaleko Rijeky, ještě nikdy nebyl a bylo tedy zapotřebí se s tímto okruhem seznámit.

Na trať jsme přijeli již ve čtvrtek ráno a nestíhali jsme se divit, 34 stupňů na teploměru a v poledne teplota 38. Okruh s klopenými zatáčkami a povrch podobající se motokrosové dráze.
Viktor Dušek:
“Páteční volné tréninky jsem chtěl využít především k seznámení s tratí a úpravám motocyklu, nakonec jsem se po změnách na převodech a úpravě palivové mapy dostal na čas 1:36,8, což nebylo po premiéře na této trati špatné. Do sobotní kvalifikace jsme chtěli použít nové pneumatiky, jenže firma Dunlop měla všechny měkké směsi vyprodány, takže jsme se rozhodli jet pneu Pirelli, které na této trati údajně moc nefungují. Do prvního tréninku jsem šel s obavou, jak uspěju na gumách, které jsem už rok nejel. Nakonec se mi v posledním kole podařilo zajet čas 1:34,9, ze kterého jsem měl radost. Byl jsem na šesté pozici a dostal se před Jirku Brože, což na to, že jsem tu byl poprvé, pro mě bylo hodně dobré. Do druhé kvalifikace jsme nechali ranní gumu, tato volba absolutně nevyšla, guma začala hned po prvním rychlém kole klouzat a tak se mi další zlepšení nepodařilo. Nakonec z toho byl čas 1:35,3 a propad na sedmou příčku. Do závodu jsem šel opět na pneu Dunlop, které se mi v poslední chvíli podařilo sehnat. Po warm upu jsme opět udělali drobné změny a hurá na start. Dobře jsem se odlepil ze startu, šel jsem hned za Jirkou Brožem, v tu chvíli na pátém místě. Ve třetí zatáčce mě předjel Kevin Kreutzer a v nájezdu do dalšího kola pak i Igor Kaláb. Pořád jsem se držel Jirky a hledal, kde ho předjet. Ovšem okruh v Rijece nemá moc míst na předjetí. Na brzdy byl Jirka hodně silný a ve výjezdech se mi ho taky nedařilo překonat. Do toho se poslední tři kola přidala moje pravá ruka, stejně jako v Poznani a bylo po nadějích na šesté místo. Skončil jsem sedmý, pouze dvě desetiny za Jiřím Brožem. S tímto výsledkem jsem spokojený, protože jsem tu byl poprvé a za 38 kol, která jsem tu najel, ji moc důkladně poznat nejde. Jinak chci poděkovat všem mým partnerům, bez kterých bych to určitě nedokázal, děkuji celému teamu DRT Racing. A ještě Montáže Brož Racing Teamu za poskytnutí zázemí.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Wlada Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist