Petr Čermák testoval v Brně

Jeden z kandidátů na přidělení divoké karty pro dva brněnské závody Mistrovství světa superbike - Petr Čermák, si při testování zlomil klíční kost.

Motocyklový závodník Petr Čermák patří k českým jezdcům, kteří požádali o přidělení divoké karty pro závody World Superbike konané na Masarykově okruhu v Brně. Čermák patří v letošní sezóně ke špičce domácího šampionátu třídy superbike. Při zahajovacím podniku na okruhu Hungaroring si "Čermoň" dojel pro stříbrný věnec za druhé místo, když nestačil pouze na vítěze Jiřího Dražďáka, a to hlavně kvůli problémům s podvozkem. Druhý závod na Pannoniaringu sice v pódium neproměnil, nicméně i čtvrtá pozice je velmi solidním výsledkem, zvláště pak poté, co se vrátil z chorvatské Rijeky s odřeným a oteklým tělem, kde havaroval ve druhém podniku AA Cupu a nebyl tak ještě ve 100% stavu.
O tom, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech, se Petr přesvědčil i o tomto víkendu, kdy na brněnském okruhu absolvoval testování na blížící se závody Mistrovství světa superbike. Během testování nejprve dokázal se standardními pneumatikami Pirelli zajet velmi dobrý čas 2:07,3. Ovšem odvrácenou stranu mu ukázal vložený závod R1 Cupu, ve kterém Petr Čermák havaroval. Následky havárie jsou v podobě zlomeniny klíční kosti velmi bolestivé, ale Petr je již po operaci a pomýšlí na to jak neztratit kondici do blížícího se superbikovém klání konaného ve dnech 21. - 23. července.
"O víkendu jsme absolvovali testování v rámci brněnského Yamaha summer festivalu," říká pan Michal Měšťan z týmu MMB Racing Team, za který Petr Čermák nastupuje do letošní sezóny. "Po pádu v Rijece, kde Petr utrpěl silné odřeniny pravého předloktí a zadní častí těla, to bylo letošní první testování v Brně. Z důvodu předpokládaného startu v MS Superbike se celý tým zaměřil především na test pneumatik Pirelli, jinak totiž naše sezóna 2006 probíhá na Dunlopech. Již po třetím nastavení podvozku Petr zajel čas 2:07:30! Bohužel ve vloženém závodu Yamaha R1 Cupu měl Petr pád z 2. místa. Tento pád byl způsoben jezdcem, který byl dojet o jedno kolo. Následky pádu nejsou zrovna přívětivé, Petr má zlomenou klíční kost. Dnes se podrobil operaci v liberecké nemocnici. Po krátkém odpočinku začne rekonvalescenci, která by mu měla pomoci v co nejrychlejším návratu na závodní okruh.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist