Kvalifikace v Mostě

Sobota patřila v Mostě kvalifikačním bojům všech kubatur. Pole position si do nedělních závodů vybojovali Maďar Andrián Gyutai (125/Moto3), náš Patrik Vostárek (STK 600), další náš pilot Michal Filla (STK 1000), Rakušan Stefan Kerschbaumer (SSP) a jeho krajan Andreas Meklau (SBK).

Kapitoly článku

125 ccm/Moto3

Maďarský jezdec Andrián Gyutai s motocyklem Honda vyhrál společnou kvalifikaci kubatur 125 ccm/Moto3 časem 1.49.195 před Němcem Fabianem Feldmaierem (Honda) a naším Oldřichem Podlipným (Honda).
Do první řady se ještě kvalifikoval Patrik Kolář (Honda). Petr Zářecký (KTM) obsadil místo páté, Jan Novotný (Honda) byl 9., Romana Tomášková (Honda) bohužel až 12., a dále se umístili Jaroslav Červenka (Cagiva) 15., Marek Vrána (Aprilia) 16. a Zdeněk Hrnčál (Aprilia) 18.

Superstock 600

Pražák Patrik Vostárek s Hondou zajel čas 1.40.873, což znamenalo Pole position v malých stocích. Druhým nejrychlejším byl Maďar János Chrobák s Yamahou a v první řadě ještě uvidíme další dva Čechy Michala Práška a Michala Chalupu - oba na Yamahách. I druhá řada na roštu bude mít českou převahu, neboť v ní budou stát Jiří Fejta s Yamahou (5.), Karel Pešek na Kawasaki (6.) a s čerstvou wild card do Brna se v Mostě prezentující Jiří Klejch na Yamaze (8.). Z dalších zástupců naší motocyklové silnice se Richard Sedlák umístil 18., Lukáš Fikker 19. a Filip Frodl 21. - všichni s motocykly Yamaha.

Superstock 1000

Ve velkých stocích si Pole position vyjel náš Michal Filla s motocyklem BMW časem 1.37.931 před Rakušanem Andreasem Meklauem (Suzuki), dalším českým pilotem Michalem Drobným (BMW) a Francouzem Gwenem Giabbanim (BMW). Mile překvapil David Ouředníček (BMW), který skončil v kvalifikaci 6., zatímco se vůbec nedařilo Janu Nimmerfollovi, jenž se svým motocyklem BMW byl až 15.

Supersport

V supersportech získal Pole position Rakušan Stefan Kerschbaumer s Yamahou, který zajel čas 1.39.130, kterého doplní v první řadě startovního roštu brněnský Michal Šembera (Honda), Polák Marek Szkopek (Yamaha) a další náš pilot David Látr (Honda). Z dalších Čechů obsadil zkušený Igor Kaláb místo páté, Jiří Brož byl osmý a Viktor Dušek, který pojede v Brně s wild card, byl v kvalifikaci až 12., hned před Kurtem Tetalem (13.) a Tomášem Vavroušem (14.).

Superbike


V nejprestižnější objemové kubatuře superbiků byl nejrychlejším Rakušan Andreas Meklau s Suzuki časem 1.37.459 před naším Michalem Fillou (BMW) a dalším naším pilotem Radkem Rousem (Yamaha). První řadu pak doplnil Švýcar Gregory Junod (Yamaha). Další český zástupce David Ouředníček (BMW) dokompletoval Top-10. Další pořadí našich bylo následující: Kamil Holáň (Yamaha) ukončil kvalifikaci jako 17., Petr Holanec (Yamaha) 19. a Radek Kubišta (Suzuki) 20., čímž uzavíral časovou tabulku. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Vladimír Rejda - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist