Escad Racing Team po Brnu

Důležitý podnik v Brně byl pro ESCAD Racing Team zásadně poznamenán dvěma pády teamové jedničky - Martina Holoubka #84.

Úvodem
Čtvrtý podnik letošního seriálu Mezinárodního Mistrovství ČR a AA CUP-u se konal 14.-16.07. 2006 na Masarykově okruhu v Brně a byl provázen organizačním chaosem a zmatky v časomíře. Jak se dostatečně prokázalo, bez paní Dobromily Míkové a jejího časoměrného zázemí, která zachraňovala binec v loňské organizaci závodů v Brně, to pro příště nepůjde.
Jezdci teamu se jako obvykle účastnili dvou hlavních závodů: Přeboru ČR "Volná do 600" (Czech Open) a SUPERSTOCK 600 a firemního podniku HYOSUNG CUP. Počasí tentokrát bylo skoro optimální, konkurence našlapaná, v obou třídách byl startovní rošt zcela zaplněn. Všichni jezdci teamu využili i čtvrtečního volného testování, aby se co nejlépe připravili na páteční a sobotní kvalifikace a závod.
CZECH OPEN
"Náhradní" kvalifikační trénink třídy Volná 250-600 se jel za mokra, takže pro zajetí dobrých časů měli jezdci jen jednu možnost, a to v sobotu ráno. Všichni jezdci si však i přes poměrně časnou ranní hodinu vylepšili své časy na kolo, dosažené ve volných trénincích, Martin však při bojích o Pole Position upadl v nájezdu do pravé za cílovou rovinkou poté, co mu uklouzlo přední kolo. Na závod Volné se podařilo jeho motorku znovu připravit a projít technickou kontrolou, a tak mohli startovali všichni jezdci - Martin Holoubek #84 z první řady, tedy z druhé pozice, Petr Dauš #31 z 36.místa a Jitka Formánková #12 z 43. místa a to z celkem 51 závodníků, kteří se postavili na startovní rošt. Již ve čtvrtém kole závodu bohužel Martin upadl, stejně jako při kvalifikačním tréninku, po selhání adheze přední pneumatiky a závod tím pro něj skončil. Jitka i Petr bojovali ve skupince o zhruba 30. příčku, přičemž tyto boje skončily lépe pro Jitku, která si dojela pro místo 32., zatímco Petr se po špatném startu, kdy se nechal předjet cca.: 10-ti jezdci ze zadních řad, zpětně probojoval na konečné 34. místo.
SUPERSTOCK 600
Závodu třídy SUPERSTOCK 600 se Martin Holoubek #84, díky pádům a tím i neodjetým kolům v kvalifikaci a vzhledem ke zcela zaplněnému startovnímu roštu, účastnit nemohl ani startem z boxové uličky a tak na startovní rošt nastoupil pouze Miloslav "Miloušek" Beznoska #5. Miloušek ve třídě SUPERSTOCK 600 bojoval nejen se svými běžnými konkurenty, ale s ohledem na "trénink štokařů" Mistrovství světa, i s mnoha dalšími jezdci. Dojel na 8-mém místě v bodování v Mistrovství ČR a 40-tý v pořadí AA CUP-u s nejlepším časem na kolo: 2:21,815.
HYOSUNG CUP
Součástí podniku byl i vložený závod dvouválcových motocyklů HYOSUNG 650, kde za team startovali Jakub "Kubíček" Glaser , Miloslav Beznoska a Lubomír "Dědek" Brusch. V mezinárodní konkurenci obsadili oba jezdci místa na bedně, když Jakub Glaser dojel po sólové akci na prvním, Miloslav "Miloušek" Beznoska na skvělém třetím a Lubomír Brusch devátém místě, tedy z českých jezdců třetí.
ZÁVĚR
O komplikacích způsobených nefungující časomírou již bylo napsáno mnoho slov a proto mi jen dovolte vyslovit přání, aby se tento problém podařilo zdárně vyřešit do příštího závodu konaného v září v Brně. Ale mezitím se ještě uvidíme v Brně, kde, jak doufáme, zase zazáří teamové barvy na stupních vítězů.

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist