V Macau zajel v tréninku nejrychleji Hickman, Holán byl devatenáctý

V rámci 70.ročníku Macau Grand Prix jeli ve čtvrtek první trénink jezdci motocyklové série Macau Motorcycle Grand Prix. Nejrychlejším jezdcem byl Peter Hickam (BMW). Jediným českým zástupcem je Kamil Holán (Kawasaki), jemuž patřil devatenáctý čas. Dalším programem budou v pátek dvě kvalifikace a samotný závod na dvanáct kol je v sobotu 18.listopadu.

Ve čtvrtek zahájili jezdci Macau Motorcycle Grand Prix přípravu na pětapadesátý ročník závodu této motocyklové série. V prvním tréninku byl s kolem za 2’28,389 sekundy nejrychlejší trojnásobný vítěz závodu Peter Hickman (FHO Racing BMW Motorrad). Po tréninku Brit uvedl: „Trvalo mi to kolo nebo dvě, ale pak všechno klaplo. Stále ještě místy hledáme správné nastavení, ale nejsme daleko. Plán je snad takový, že v první části kvalifikace zajedeme dobrý kvalifikační čas a ve druhé vyzkoušíme různé věci, jako je směs pneumatik a podobně.“

Druhý čas nastavil Davey Todd (Burrows Engineering/RK Racing), který byl 1,264 sekundy pomalejší. Třetí v pořadí je loňský vítěz Erno Kostamo (ZERO UP Racing Team by Penz13), který na prvního ztratil 1,550 sekundy. „Byl to dobrý trénink,“ řekl Fin. „Mám trochu rezervy, takže zajet takové časy bylo povzbudivé. Jsem úřadujícím šampionem v Macau a nehodlám se tohoto titulu jen tak lehce vzdát.“

Náš tip

Startovní listina - startovni-listina-macau-motorcycle-grand-prix.pdf

Český závodník Kamil Holán (Blue Garage) zajel dvanáct kol s devatenáctým časem 2’39,919 sekundy a na prvního jezdce v pořadí ztratil 11,530 sekundy.

V pátek jsou na programu dvě kvalifikace Macau Motorcycle Grand Prix. Ta první je v termínu v 01.00 – 01.45 hodin (SEČ). Druhá kvalifikace má termín 09.10 – 09.55 hodin. Samotný závod má termín startu v sobotu 18.listopadu v 01.40 hodin (SEČ).

Náš tip

VIDEO

016a769dfb4d88d6c5d3fdf740eb79e7.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist