V Dymokurech získal Max Zanáška pódiové umístění

O víkendu se v Dymokurech, nejrychlejší road racingové trati v Česku, premiérově představil Max Zanáška, jezdec motocyklu Yamaha R3 týmu MZ3 Corse. V třídě Supersport 300 si dojel pro třetí místo.

Pouhý týden po úspěšném představení v Trenčíně, kde Max získal dvě druhá místa, se jezdec třídy Supersport 300 vydal do středočeských Dymokur. Přestože tento závod nebyl pro jeho třídu bodovaný do žádného ze seriálu národních mistrovství na přírodních okruzích, velmi rád se zúčastnil tohoto legendárního závodu.

V sobotu se Max v úvodní kvalifikaci potýkal s přední brzdou. „První kvalifikaci jsem bohužel promarnil,“ řekl. „Nejprve byla hned zkraje vyvěšena červená vlajka. Krátce po restartu jsem zaznamenal potíže s přední brzdou. Alespoň jsem si ve volném tempu prohlédl kudy vede trať.”

Do odpolední kvalifikace již Max vyjel s vyměněnou brzdovou pumpou. Dokázal postupně zrychlovat až na konečných 1‘18,013 sekundy, což mu stačilo na čtvrté místo v rámci třídy SSP300 a na celkové desáté místo na roštu. „Přes polední pauzu jsem si na motorce vyměnil brzdovou pumpu. I díky velmi příjemnému počasí se mi jelo skvěle a na Patrika Serbouska, který skončil přede mnou, jsem neztratil ani vteřinu.”

Těsně před startem nedělního závodu, po zahřívacím kole, odtlačil z roštu svůj stroj jezdec Jakub Horyna, který stál na sedmém místě, tedy v řadě přímo před Maxem. „Najednou jsem viděl na záda Oldovi Podlipnému ve druhé řadě, se kterým jsem při závodech v Žilině i v Trenčíně držel krok. V tu chvíli jsem se nemohl dočkat zhasnutí červených světel,“ pokračoval Zanáška.

Krátce po startu se pole rozdělilo na několik malých skupin a jednotlivců. Max se držel ve dvojici s Patrikem Serbouskem, kdy si ve férovém souboji o druhé místo několikrát vyměnili pozici. „Asi v polovině závodu jsem u benzínky netrefil stopu, byl lehce dlouhý a ztratil tak s Patrikem přímý kontakt. Moje ztráta na druhé místo pak plíživě narostla až na dvě vteřiny. Nakonec jsem i za třetí místo rád, protože jsem dosud žádnou trofej za toto umístění doma neměl.“

V závodě si Max vylepšil svůj nejlepší čas na kolo, který činil 1‘17,174 sekundy. Maxova premiérová sezona na přírodních okruzích se chýlí ke svému závěru. Zbývá poslední závodní víkend, Velká Cena Bohumila Staši v Brně, kde bude Max hájit prozatímní vedení ve slovenském šampionátu. „V Brně jsem toho letos najezdil opravdu hodně, jenže moje technika pravděpodobně nebude stačit na české a polské okruhové specialisty. Přesto půjdu do obou brněnských závodů s odhodláním odevzdat maximum,“ dodal závěrem Max Zanáška.

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist