Úvodní podnik IRRC, Červený vyhrál oba závody

Hengelo (NED) - První kolo sezony 2016 má za sebou mezinárodního šampionátu silničních motocyklů na přírodních okruzích International Road Racing Championship (IRRC). Do Nizozemska přijela také skupina zkušených závodníků z České republiky, kteří nastoupili do dvou tříd Superbike (SBK) a Supersport (SSP). V superbicích zajel nejlépe Kamil Holán, v supersportech Marek Červený.

V třídě Supersport si velmi dobře vedl obhájce titulu Marek Červený, který v Hengelu vyhrál oba závody a je s plným počtem bodů lídrem průběžného hodnocení. Na druhém místě ztrácí deset bodů domácí jezdec Nizozemec Joey De Besten, který byl dvakrát druhý. Na třetím a čtvrtém místě je s devětadvaceti body Němec Thomas Walther a Belgičan Laurent Hoffmann. Druhý Čech v poli Petr Košťál je zatím bez bodu.

V kategorii Superbike bylo početnější zastoupení českých závodníků. Nejúspěšnějším z nich byl Kamil Holán, který si na konto připsal šestnáct bodů a je nyní průběžně sedmý. Dva body ztrácí osmý Petr Bičiště, který ve dvou závodech nasbíral celkem čtrnáct bodů. Jedenáctá pozice patří Pavlu Tomečkovi s devíti body na kontě. Všichni jezdci bodovali v každém z dvojice závodů, takže úspěšná mise.

Lídrem průběžného hodnocení superbiků je Belgičan Vincent Lonbois, který má za dvoje první místa plný počet bodů. Na druhém místě je s třiatřiceti body jeho krajan Sebastien Le Grelle a na stejný počet bodů dosáhl také Holanďan Peter Schalken. Němec Didier Grams byl dvakrát třetí, což mu nyní stačí na čtvrté místo.

Mezinárodní šampionát silničních motocyklů na přírodních okruzích zůstává nadále v Nizozemsku, protože také druhý podnik sezony je na půdě Nizozemského království. Konkrétně se jedná o okruh v Oss, kde budou jezdci a týmy IRRC závodit v termínu 15. a 16.května 2016.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist