Michal Prášek je po zranění zpátky, vyhrál oba závody v Brně

Na brněnském Masarykově okruhu se o uplynulém víkendu konala Jarní cena Brna, první podnik letošního CAMS šampionátu. Po loňském těžkém pádu se na stejný okruh vrátil havlíčkobrodský závodník Michal Prášek. Ten bude opět startovat v šampionátu Alpe Adria, kde v třídě litrových stocků pojede na motocyklu BMW týmu Pavla Roháče tedy Rohač&Fejta Motoracing Team.

„Brněnský podnik jsme pojali jako nezbytný test před úvodním podnikem Alpe Adrie v Itálii, zejména co se mého zdraví a kondice týče. Loni v září jsem tu totiž absolvoval drsný pád z něhož jsem si odnesl těžký otřes mozku, zhmoždění plic, poraněné rameno a zejména tříštivou zlomeninou lýtkové a holenní kosti, ve které mám stále čtrnáct šroubů a dvě destičky. Zcela logicky tím byla ovlivněna a pozměněna moje zimní příprava. Proto jsem uvítal brněnský podnik jako ideální možnost testování,“ zdůvodňuje jezdec z Vysočiny svoji účast v Jarní ceně Brna.

Páteční ježdění proběhlo v duchu seznamování s motorkou po sedmiměsíční pauze. Michal absolvoval tři tréninky a postupně se dostal na čas 2'08. „Pátek byl pro mě velmi důležitý den. Bez použití nových pneumatik jsem se dostal bez problémů na dvě minuty a osm sekund. Hlavně se ale ukázalo, že rameno i noha fungují tak jak mají, i když noha ještě bolí.“
Sobotní program začal poněkud zajímavou situací, když se po osmé hodině ranní nad hlavami přítomných účastníků snášely sněhové vločky. O něco později už ale sluníčko začalo dráhu vysušovat. Počasí bylo nicméně velmi chladné a Michal se rozhodl první kvalifikaci vynechat a soustředil se na tu odpolední. V ní se mu podařilo zrychlit na 2'06 a na roštu to znamenalo bezpečné první místo před Aldou Nechvátalem.

Krátce po startu jel Michal na čtvrté pozici. Už na stadionu šel ale do čela závodního pole a až do cíle závodu na sedm kol byl na špici vidět stroj BMW v nepřehlédnutelných barvách Michalova týmu Roháč&Fejta motoracing.

Neděle nabídla lepší povětrnostní podmínky než jaké byly v sobotu. Po warm upu následovaly závody, které krátce před čtvrtou hodinou odpolední uzavřela třída litrů. Nedělní závod na jedenáct kol Michal opět vyhrál a uzavřel tak užitečný testovací víkend.

„Do Brna jsem odjížděl s nejistotou jak bude tělo po takové ráně a pauze fungovat. Naštěstí se ukázalo, že vše půjde jako před tím. V letošním roce pojedu už jedenáctou sezónu v týmu Roháč&Fejta motoracing. Mechanikem bude opět můj táta, který se mnou tuto závodnickou řeholi potáhne již devatenáctou sezónu.“

„Chtěl bych hrozně moc poděkovat všem lidem, kteří při mně stáli v těžké situaci, která mě potkala a věřili mi, že se do toho zase dostanu a vložili do mě důvěru a spoustu úsilí! Moc děkuji Pavlovi Roháčovi, který se o mě neuvěřitelně stará a pomáhá mi v mém závodění, dále bych chtěl moc poděkovat našim partnerům, sponzorům, fanouškům a vůbec všem, kteří nás v závodění jakýmkoliv způsobem podporují,“
dodal zkušený závodník Michal Prášek.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Miloš Rejman - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist