IRRC – Vítězstvím ve Finsku Marek Červený obhájil titul

O víkendu nastoupili jezdci mezinárodního mistrovství silničních motocyklů na přírodních okruzích IRRC do předposledního podniku sezony, který uspořádali ve Finsku. V Imatře samozřejmě nechyběli ani zástupci z České republiky, kteří bojují o mistrovské body v kategorii Superbike a Supersport. Marek Červený byl po předchozích úspěšných závodech blízko možnosti obhájit titul, což se mu také ve finále povedlo. Nejúspěšnějším jezdcem superbikové kubatury byl s celkem dvaceti body Kamil Holán.

První závod třídy Supersport vyhrál Marek Červený (Intermoto), který předvedl svoji jasnou převahu také na okruhu, který je v kalendáři šampionátu letos nový. Český závodník si upevnil vedení v průběžném hodnocení a byl jen krok od obhajoby mistrovského titulu, protože jeho největší soupeř Joey Den Besten závod nedokončil. Na druhém místě se umístil Thomas Walther (smf-racingteam.de.to) a třetí byl Pierre Yves Bian (Bian Racing Team). To znamená jedna Kawasaki plus dvě Yamahy na stupních vítězů prvního klání.

2016.05-SSP-IRRC-ranking.pdf

Ani v neděli Marek Červený nepolevil a vyhrál také druhý závod, což pro jezdce Kawasaki znamená, že úspěšně obhájil mistrovský titul. Druhý v pořadí Joey Den Besten ztrácí na vedení rovných padesát bodů, které sice může získat v posledním podniku v německém Frohburgu, může také srovnat bodové skóre, nicméně Červený přesto vyhraje díky osmi vítězstvím, které během sezony zaznamenal. Skvělý úspěch pro Marka Červeného a samozřejmě pro celý český roadracing. Druhým zástupcem z České republiky byl ve Finsku Petr Košťál (Relaxball.eu), který vybojoval čtyři body. Na kontě jich má nyní celkem deset a je průběžně dvacátý pátý.

V kategorii Superbike bojují o titul dva jezdci z Belgie, týmoví kolegové z Herpigny Motors BMW Motorrad Belux - Vincent Lonbois a Sebastien Le Grelle. Ve Finsku měla kategorie SBK rovněž dvoje klání a tam si oba prohodili pozice. První závod vyhrál v sobotu Sebastien Le Grelle a Vincent Lonbois skončil druhý, v neděli slavil vítězství Vincent Lonbois a body za druhé místo si na konto zase připsal Sebastien Le Grelle. Výsledkem je, že před závěrečným kolem sezony je lídrem seriálu Vincent Lonbois, jehož náskok na druhého v pořadí, úřadujícího šampiona Sebastiena Le Grelle, má hodnotu dvacet devět bodů.

2016.05-SBK-IRRC-ranking.pdf

Z českých závodníků byl ve Finsku nejúspěšnější Kamil Holán (BMW Motorrad Czech Republic), který první závod dokončil třináctý a ve druhém bodoval devátým místem. Na konto si připsal dvacet bodů a v průběžném hodnocení mu patří šestá příčka. Stejně jako Holán má nyní sedmdesát bodů na kontě rovněž Petr Bičiště (Kimura Racing Team). Ten v sobotu zajel na dvanácté místo, ale v neděli závod nedokončil. V obou závodech si připsali body Pavel Tomeček (Relaxball.eu) a Aleš Nechvátal (DAFIT Moto Racing). Oba jezdce dělí dva body a v průběžném pořadí jim patří desátá a jedenáctá příčka.

Poslední podnik sezony je na okruhu v německém Frohburgu v termínu 24. a 25.září 2016.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist