Česká Tourist Trophy se poprvé pojede i s moderními třídami

Druhým z vrcholů motoristické sezony v Hořicích je závod veteránů, tedy Česká Tourist Trophy (ČTT). Pro letošní rok ale pořadatelé hlásí, že tento podnik bude složen v jiném pojetí, než jsme byli doposud zvyklí. Již tři roky byla ČTT ekonomicky nesoběstačná, tedy v kontextu s tím, že se jela jako jízda pravidelnosti historických závodních motocyklů (JPHZM).

22.ročník České Tourist Trophy se tedy pojede 15. -16.6.2013. Rada AMK Hořice rozhodla jet letošní Českou Tourist Trophy v jiném třídovém složení. Prvořadé je dát prostor na hořické trati i starším závodním motocyklům. Aby byla Česká Tourist Trophy přitažlivější pro diváka, tak se letos závody nepojedou jako JPHZM, ale jako závody rychlostní, navíc lehce „osolené“ třídami moderních závodních strojů.
Na co se tedy divák může při ČTT v Hořicích těšit? Na závody motocyklů staršího data výroby, tedy Klasik 175 cc + 250 cc, Klasik 350 cc, Klasik 500 cc a 750 cc. Pojedou i sidecary – ty se jako jediné nepojedou jako rychlostní závod.

A také nově i na závody soudobých moderních závodních motocyklů, Sportproduction 125 cc, supermono + V-Twin a pojede i spojená silná třída moderních motocyklů 600 cc + 1000 cc.
Časový harmonogram České Tourist Trophy v Hořicích.
V sobotu budeme celý den trénovat. Dopolední tréninky začnou v 8:30 hod a končí ve 12:40 hod. Odpolední část tréninků je od 13:40 do 17:50 hod. Nedělní program začne v 8:45 hod warm-upem. Na 9:50 hod je naplánované slavnostní zahájení a v 11.00 hod začne program hlavních závodů. Předpokládaný konec nedělního programu je v 17:30 hod.

Co říká pohled do startovní listiny.
Klasik 175 cc...Plevák, Kalina, Gagliardi, Tázler, Thér. Klasik 250 cc...Bek, Koudelka, Macchi, Bango, Švihnos, Kotlant, Hill, Průcha, Vajdl...a pak bývalý slavný jezdec historie 300 ZGH z dob Länsiovuoriho, Heinz Schmied.
Klasik 350 cc...tady to budou převážně vymazlené stroje Yamaha...Hatan, Křížek, Burkhart, Webber, Bělič, ...pojede i vicemistr světa a vítěz Zatáček Rolf Blatter. Klasik 500 cc, i tady pojede pan závodník Blatter, Volák, Webber, Neef, Laible, Frohmayer a pak pro nás neznámý De Donker z Nizozemí. Klasik 750 cc, Mrázek, Fürböck, Horák, Lefan,Loučka, Heller. Sajdy budou ozdobou ČTT, posádek bude hodně, pojede hodně ženských, jako "mitfárů".
Dakšny 125, k nim není co říct, jako obvykle plný startovní rošt. Mona + Twin...taky všichni "naši známí". A spojená třída 600 cc + 1000 cc, to bude třešnička na dortu. Ve startovním poli také naši „staří známí“ ...Holan, Homola, Bičiště, Sedlák, Pažitný, Nechvátal, Košťál, Hlaváček, Šubr, Duchaň, Hanák atd.

Informace o redaktorovi

Milan Hlavatý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist