Suverénní Pedersen ovládl Markétu

Dán Nicki Pedersen ovládl 41. ročník Tomíčkova memoriálu v Praze na Markétě.

Kapitoly článku

I přesto, že se ve stejnou dobu konalo mezinárodní fotbalové utkání ČR-SR, si na závody našlo cestu přes 3 000 diváků a nedorazili polští fandové. Dopoledne se zdálo, že počasí závodníkům nebude přát, nicméně nakonec se umoudřilo a závodní plocha byla připravena pro světová esa ploché dráhy. Letošní ročník totiž patřil mezi nejlépe obsazené.
Do Prahy dorazil trojnásobný i úřadující světový šampion Pedersen, který dvakrát odřekl účast kvůli zranění, Renat Gafurov z Ruska (čerstvý mistr Evropy), Australan Davey Watt, Američan Greg Hancock či Grzegorz Walasek z Polska. Českými želízky v ohni byli Aleš Dryml, Pavel Pučko, Luboš Tomíček junior (vnuk legendárního Luboše Tomíčka) a jako náhradníci Jiří Brummer a Jakub Fencl.
Díky silné světové konkurenci nemělo finále české zastoupení, poprvé od roku 2000. Nejlepší z Čechů, Luboš Tomíček z pražského Olympu, skončil před jeho branami. Potřeboval totiž v závěrečné jízdě zvítězit, ale hned v první zatáčce jej předjel Slovák Vaculík, který si již své místo pohlídal. Aleši Drymlovi se nedařilo, i přesto, že měl šanci na postup.
Celý memoriál nakonec ovládl suverénní Dán Nicki Pedersen, jenž vyhrál všech pět jízd i samotné finále.

Výsledky:

1. Pedersen (DEN)
2. Watt (AU)
3. Walasek (PL)
4. Vaculík (SR)
5. Hancock (USA)
6. Tomíček (ČR)
7. Woffinden (UK)
8. Ferjan (Maď)
9. Bogdanovs (Lot)
10. Dryml (ČR)
------------------------------------------
15. Pučko (ČR)
16. Brummer a Fencl (oba ČR)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist