Klatovští mají třetí bronz z MS družstev

Neporazitelnost Rusů na ledové ploché dráze pokračuje. Jejích tým ve složení Dmitrij Chomicevič, Nikolaj Krasnikov a náhradník Danil Ivanov vyhrál mistrovství světa družstev v Berlíně. Skvěle si vedli naši bratři Jan a Antonín Klatovští, kteří vydřeli bronz.

Šampionát se jel pod názvem Motul FIM Team Ice Speedway Gladiators World Championship Final o víkendu 28. února až 1. března a obhájci titulu to tentokrát neměli tak jednoduché jako jindy. Zlaté medaile si Rusové definitivně zajistili až ve 41. jízdě a nakonec zvítězili jen o pouhé dva body před nadšeně jedoucími Rakušany ve složení Franz Zorn a Harald Simon.  Češi měli zpočátku smůlu, když hned v první sobotní jízdě Janu Klatovskému ušla pneumatika. Nakonec do cíle dojel, i když se musel s motorkou hodně prát. Pak už si ale bronz s bratrem Tondou pohlídali. 
Češi začali plichtou 3:3 se skvělými Rakušany a pak jim hodně pomohly dva hladké triumfy 5:1 nad Finy a Švýcary. Po prvním dnu si vybojovali čtyřbodový náskok na třetím místě před Švédy. Na druhé Rakušany ztráceli Klatovští jen tři body. Důležité pak bylo neztratit se Švédy a Češi po taktickém výkonu s reprezentanty Tre Kronor remizovali 3:3, Němce, kteří hodně zklamali natěšené domácí obecenstvo, pak deklasovali poměrem 5:1. Nutno ale uznat, že Němci celý víkend hlásili neskutečné trable se svými motocykly. S Rusy pak sice naši reprezentanti prohráli 1:5, ale ti byli v roli velkých favoritů. V poslední jízdě proti Rakušanům, kdy už bylo vše rozhodnuto, nechali Klatovští jet mladého Lukáše Hutlu, aby, jak sami řekli, se také svezl.

Výsledky z Berlína

1. Rusko 56 (D. Chomicevič 20, N. Krasnikov 20, D.Ivanov16)
2. Rakousko 54 (F. Zorn 31, H. Simon 23)
3. Česká republika 42 (A. Klatovský 22, J. Klatovský 20)
4. Švédsko 37 (O. Lenstrüm 17, D. Henderson 10, N. Svensson 10)
5. Německo 29 (G.Bauer 12, M.Niedermaier 11, J.Weber 6)
6. Finsko 19 (T. Tani 18, M. Jetsonen 1)
7. Švýcarsko 15 (S. Gartmann 9, M. Birn 5, T. Cavigelli 1)

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)
Milan Zajíc - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist