Čeští plochodrážníci postupují v MS družstev

Český reprezentační tým skončil v prvním semifinále mistrovství světa družstev, FIM Speedway World Cupu, na třetím místě. Zajistil si tak postup do pátečního závodu „poslední šance,“ Race Off, z něhož si vítěz zajistí účast v sobotním finále. Češi si postup zajistili v poslední jízdě a o bod porazili reprezentační tým Německa.

Přímý postup si v polské Vratislavi suverénně vybojovali vítězní Britové, když získali 43 bodů. Švédsko obsadilo v prvním semifinále druhé místo s 32 body, Česká republika skončila třetí s 23 body, oba týmy postupují do pátečního závodu "poslední šance".

První jízdy se Čechům nepovedly a do první přestávky na úpravu dráhy odjížděli s pouhými dvěma body. Pak ale Václav Milík v páté jízdě porazil trojnásobného mistra světa Taie Woffindena a rázem změnil nejen skóre, ale hlavně náladu v týmu. Na start poslední jízdy nastupoval Milík už jen s jednobodovým mankem na tým Německa. Cílem nakonec projel druhý za Britem Lambertem s velkým náskokem na zbývající dva jezdce, a když v boji o třetí místo předjel v posledním kole Švéd Lindgren Němce Risse, o třetím postupujícím bylo rozhodnuto. Německo se s MS družstev loučí čtvrtým místem v prvním semifinále s 22 body.

Český kapitán Milík se z postupu radoval: „Myslím, že to je pro Českou republiku dobrý výsledek. Bylo to pro nás dnes těžké, ale bojovali jsme a třetí místo je pro nás dobré. Do pátečního závodu Race Off jdeme bojovat o co nejlepší výsledek.“

Středeční druhou semifinálovou čtveřici tvoří Austrálie, Dánsko, Finsko a Francie. Také její vítěz postupuje přímo do sobotního finále, do něhož je nasazeno ještě domácí Polsko. Druhý a třetí tým rovněž postupuje do pátečního Race Off, jehož vítěz bude posledním účastníkem sobotního finále.

SEMIFINÁLE MONSTER ENERGY FIM SWC 1:

  1. Velká Británie 43:1 Tai Woffinden 10, 2 Dan Bewley 14, 3 Robert Lambert 13, 4 Adam Ellis 4, 5 Tom Brennan 2.
  2. Švédsko 32:1 Fredrik Lindgren 12, 2 Jacob Thorssell 8, 3 Antonio Lindback 6, 4 Oliver Berntzon 5, 5 Kim Nilsson 1.
  3. Česká republika 23:1 Jan Kvěch 10, 2 Hynek Štichauer 0, 3 Petr Chlupáč 1, 4 Daniel Klíma 1, 5 Václav Milík 11.
  4. Německo 22:1 Kai Huckenbeck 11, 2 Kevin Wolbert 7, 3 Norick Blodorn 1, 4 Martin Smolinski 1, 5 Erik Riss 2.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist