V těžké flattrackové konkurenci vybojoval König s Červenkou druhé místo

Tohle byl povedený závěr sezony. V náročném týmovém závodě v Rakousku skončil Oliver König společně s Matyášem Červenkou na druhém místě. Jednalo se o akci s názvem Day of dirt a zúčastnilo se jí celkem 24 týmů. „Objevili se tam na testování jezdci z továrního motokrosového týmu KTM, výsledek nás velmi potěšil,“ hlásil König, motocyklový závodník z Prahy.

Právě flattrack bere König jako skvělou tréninkovou přípravu během náročné sezony v mistrovství světa superbiků. A také jako zábavu. O minulém víkendu se však účastnil akce Day of dirt společně s Matyášem Červenkou, s talentovaným závodníkem, který si vyzkoušel v roce 2020 nejslabší třídu SSP300 v rámci šampionátu superbiků.

Mates na flattracku seděl popáté v životě a poradil si s tím naprosto skvěle,“ hodnotil König svého týmového kolegu. Oba přitom měli postarší závodní techniku. „Jeli jsme na kawasaki z roku 2012. Doufali jsme, že babičky dojedou, dostaly za ty tři hodiny fakt zabrat,“ doplnil s úsměvem König, který ve finálové jezdě předvedl stint na 45 minut a soupeřil například proti Ervínu Krajčovičovi, čerstvému mistrovi světa.

Nebojácnou a dravou jízdou se dokázali proti zkušenější konkurenci oba prosadit. Vždyť druhé místo obsadil König s Červenkou také v kvalifikaci. „Mám z toho fakt radost, je to mé první pódium ve flattracku. Hrozně moc mě baví, třeba také ve využití pro můj trénink a přípravu na sezonu,“ dodal účastník dvou sezon v MS superbiků. „Nemohu si ale pořádně sednout, bylo to fakt hodně náročné. Mám sedřený zadek a mozoly na dlaních.“

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist